• Parrinello Angelo

Theaterfestival speciaal voor de allerkleinste bezoekers in de Agnietenhof Tiel

TIEL De 18de editie van het Peutertheaterfestival vindt zondag 3 februari plaats in Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof. In de Grote Zaal, de Rabozaal en de foyers zijn verschillende voorstellingen te bezoeken; van 'Dikkie Dik en de taart' tot 'Broemmm!'. Daarnaast geeft Tikkin Theo Breakdancer weer breakdance- en hiphopworkshops voor peuters en kleuters, verandert de Stadsfoyer in een Kabouterbos, is er de mogelijkheid om geschminkt te worden en kan er weer flink gekleurd en geknutseld worden.

Sinds 2002 organiseert de Agnietenhof jaarlijks het Peutertheaterfestival; een zondag vol met voorstellingen en activiteiten speciaal voor de allerkleinsten. De Tielse schouwburg wil hiermee de eerste theaterervaring van deze jonge bezoekers onvergetelijk te maken. Het programma op zondag 3 februari is als volgt:

Kira Kool – Dikkie Dik en de taart (2-5 jaar) | 09.15, 10.15 (uitverkocht) & 11.15 uur | Waalfoyer

Kleine en sfeervolle muziekvoorstelling, opgezet rond een levensgroot boek met originele Dikkie Dik-tekeningen van Jet Boeke.

Casier & Dies – MOES (2-5 jaar) | 09.30 & 11.00 uur | Grote Zaal

Een heerlijk geurende voorstelling met veel muziek, magie en beweging. Als de voorstelling is afgelopen kunnen de kinderen spelen in de MOESspeeltuin waarin ze zelf aan de slag kunnen met appeltjes, vrachtwagens en potjes.

Tikkin Theo Breakdancer (2-4 jaar) | 09.30, 10.15 & 11.00 uur | Bovenfoyer

Voor het zesde jaar te gast op het festival: breakdancer Tikkin Theo. Hij geeft drie keer een supercoole breakdance/hiphop workshop voor peuters en kleuters. Per keer kunnen 15 kinderen meedoen.

Ellen Smets – Broemmm! (2-6 jaar) | 10.00 & 11.30 uur | Rabozaal

Ga je mee op avontuur met Broem? Het wordt zeker lachen om de capriolen van Deus en haar eigenzinnige autootje, want niet alles verloopt zoals verwacht… 'Broemmm!' is ook leuk voor oudere broertjes en zusjes tot 6 jaar.

Kabouterbos vol rood-met-wit gestipte paddenstoelen | Stadsfoyer

Daarnaast verandert de Stadsfoyer tijdens het festival in een Kabouterbos vol rood-met-wit gestipte paddenstoelen. De peuters kunnen net als kabouters bijvoorbeeld hout sprokkelen, blaadjes verzamelen, maar ze leren ook vast belangrijke klusjes die kabouters graag voor mensen opknappen, zoals de was ophangen en vegen.

Kaarten voor de voorstellingen en activiteiten van het Peutertheaterfestival zijn verkrijgbaar via www.agnietenhof.nl of bij de kassa: St. Agnietenstraat 2 Tiel of 0344 673 500. Let bij reserveren goed op de aanvangstijden; sommige onderdelen overlappen of zijn gelijktijdig. Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij de balie in Zinder: Rechtbankstraat 1, Tiel, alleen PIN.