• Esther Coumans

Tiel onderzoekt parkeren binnenstad

TIEL Het parkeren in de Tielse binnenstad veranderde vorig jaar nogal. De parkeergarage ging open en in de avonduren is betaald parkeren ingevoerd. Ook zijn er kraskaarten voor het bezoek van de bewoners van de binnenstad. In een vragenlijst op internet vraagt de gemeente wat inwoners, ondernemers, werknemers en bezoekers vinden van het parkeren in de binnenstad. Aan de hand van de resultaten van het onderzoek bekijken ze of ze het parkeren kunnen aanpassen.

Op https://enquete.toponderzoek.com/tiel staat een vragenlijst. De vragenlijst is tot en met zondag 23 december beschikbaar.

Ook mensen die geen computer of internet hebben kunnen meedoen aan het parkeeronderzoek. Zij kunnen bellen met 085-4860103. Hiervoor betalen zij de normale belkosten.

Bewoners, ondernemers en werknemers met een parkeervergunning voor de binnenstad ontvangen uiterlijk deze week een brief over het parkeeronderzoek. Zij hebben toegang tot de vragenlijst met een persoonlijke inlogcode.

Op 1, 8 en 16 december lopen er ook enquêteurs in de binnenstad. Zij vragen bezoekers naar hun ervaringen met het parkeren.