• Archief BDU Media

Tielenaar verdacht van vrijheidsberoving

BUDEL / TIEL Een man uit Tiel is donderdagavond 6 april aangehouden op verdenking van vrijheidsberoving. De 38-jarige Tielenaar was aanwezig op een perceel bij een pand in Budel toen de politie daar een inval deed. De eigenaar van de woning werd daar een dag eerder tegen zijn wil in, samen met zijn schoonzus, vastgehouden. Naast de man uit Tiel werd ook de huurder van het pand aangehouden.

Nadat bij de politie informatie binnenkwam over een vrijheidsberoving op 5 april op de Bergbosweg in Budel startten zij direct een onderzoek. De eigenaar bracht die woensdagmiddag, samen met zijn schoonzus en mede-eigenaar, een bezoek aan de huurders van hun woning. Binnen ontstond een gespannen situatie en werden de bezoekers bedreigd. Toen de eigenaar weg wilde gaan werd hij tegengehouden. Na enkele uren konden de man en vrouw het pand verlaten.

AANHOUDINGEN Een speciale aanhoudingseenheid hield rond 22.30 uur de bewoner van het pand op de Bergbosweg aan en de Tielenaar die dus op het perceel aanwezig was. De actie werd vanuit de lucht begeleid door een politiehelikopter. De twee verdachten zitten vast voor verder onderzoek.