• Fernando Bot
  • Marco van Deick
  • Fernando Bot
  • Marco van Deick
  • Marco van Deick

Tuktuk raakt van de dijk met dodelijke afloop

INGEN Vrijdagmiddag 14 september om 15:50 uur heeft een eenzijdig dodelijk ongeval plaatsgevonden op de Rijnbandijk in Ingen. Een tuktuk raakte met vier inzittenden door onbekende oorzaak van de dijk, vervolgens door een hekwerk en kwam in een weiland tot stilstand. 

Agenten waren snel ter plaatse, zij zagen enkele personen in een weiland bij een omgeslagen tuktuk waaronder een vrouw op de grond liggen. Pogingen om haar te reanimeren mochten niet meer baten. De 58-jarige inwoonster van Maarssen bleek ter plekke te zijn overleden. De drie andere inzittenden zijn licht gewond met ambulances naar een ziekenhuis in Tiel overgebracht voor behandeling. Eén van hen bleek na onderzoek de bestuurster, van 22 jaar uit de gemeente Alpen aan den Rijn.

Politieagenten van Verkeersongevallenanalyse kwamen ter plaatse voor technisch sporenonderzoek. De tuktuk is onderaan de dijk via een hek gelanceerd, over de kop geslagen en in een weiland terecht gekomen. De 22-jarige bestuurster werd aan het begin van de avond aangehouden, er is op het politiebureau een eerste verhoor afgenomen. De politie doet verder onderzoek naar de exacte toedracht van het dodelijk ongeval. Onder meer zullen getuigen worden gehoord.

Voor betrokkenen en andere belanghebbenden was vrijdagavond slachtofferhulp geregeld.