Turnduo in top 10 van Nederland

ECK EN WIEL Zaterdag 30 en zondag 31 mei werd in Leek het bondskampioenschap, in de volksmond het NK, voor de 3e divisie turnen dames georganiseerd. Turnsters Manuela van Biesbergen en Zinzi Nijhoff, Dos Sportief Eck en Wiel, hadden zich voor de meerkamp en de toestelfinales geplaatst.

Het was een bijzondere prestatie; twee seniorturnsters in de meerkampfinale en een toestelfinale. De 15-jarige Opijnense Zinzi Nijhoff turnt dit seizoen voor het eerst bij de senioren. Nijhoff traint al van jongs af aan bij Bianca van Weelden. Als jonge turnster viel ze al op door haar elegantie, flair en houding. Dit weekend steeg ze boven zichzelf uit tijdens de meerkamp en wist daarmee 7e van Nederland te worden. Ze excelleerde op balk en vloer, waar ze respectievelijk 3e en 4e van Nederland werd. Het toestel balk verliep op zondag minder voorspoedig, want in de toestelfinale moest Nijhoff genoegen nemen met de 8e plaats.

De Maurikse Manuela van Biesbergen wist iedereen te verrassen door bij de senioren te eindigen op de 5e plaats. Zij blonk vooral uit op sprong, waar ze als 3e eindigde. Voor van Biesbergen was het de eerste nationale finale, waar ze flink van onder de indruk was. Dat zorgde tevens voor de nodige zenuwen op zowel zaterdag als zondag. Op het toestel brug eindigde Manuela op een keurige 6e plaats.