• ROC Rivor

Uganda meets Tiel

TIEL Een geselecteerde groep studenten van ROC Rivor vertrekt jaarlijks voor een aantal weken naar Uganda om de bevolking in met name Lwengo behulpzaam te zijn. De studenten bieden allerhande (hand- en span) diensten binnen strikt gecoördineerde projecten. Meestal ontstaat een sterke band binnen de groep waar het vermogen om samen te werken, door te zetten, te overleggen, jezelf wegcijferen, relativeren en accepteren soms zwaar op de proef wordt gesteld.

Afgelopen week kwam het tot een warme ontmoeting tussen (chauffeur en gids) Silas, die vanuit Uganda de leslocatie in Tiel bezocht. Met de studenten en begeleiders keek hij terug op deze voor het land belangrijke reizen. Silas is elk jaar weer voor de Rivor studenten toeverlaat en zekere factor in dat vreemde land. Onlangs besloot hij naar Nederland af te reizen en de Ugandagangers van 2016 te bezoeken.

Warm onthaal

Binnen no-time vond het ROC de studenten én oud-studenten bereid om op locatie een passende ontvangst voor Silas voor te bereiden. Geestdriftig vertelt Silas over de afgelopen jaren waarbij de studenten van het Tielse ROC steeds weer opvielen door hun toewijding en werklust. Elke groep is volgens Silas anders en steeds weer prettig om mee te werken.

Interactie

Silas: ,,Als zo'n bevlogen groep vanuit Uganda weer naar Nederland vertrekt is dat steeds weer een gemis. Ik vertel graag over mijn land. Nu ik hier ben leer ik dingen over Nederland. Dankzij deze studenten bouw ik mooie herinneringen op. Het is hier alsof ik alles opnieuw beleef. Hun inzet, hun doorzettingsvermogen! Wonderfull!", besluit Silas.

De deelnemers aan de Uganda-reizen zijn studenten van ROC Rivor van de Academies Ambacht en Technologie, Zorg en Welzijn en Ondernemerschap en Dienstverlening.

ROC Rivor is een onderwijsonderneming voor middelbaar beroepsonderwijs, contractonderwijs, bedrijfstrainingen en volwasseneneducatie in de regio Rivierenland. Binnen dit regionale opleidingscentrum geven ruim 250 medewerkers van ROC Rivor, vorm aan onderwijs voor ruim 2000 studenten Dit wordt mede gerealiseerd door intensieve samenwerking met de partners in de regio, gemeentes, scholen, bedrijven en instellingen. Betrokken en ondernemend met aandacht voor de ambitie van de student.