Unieke pianomeubels op Woodstock aan de Waal

TIEL Voor het Tielse muziekfestival Woodstock aan de Waal (26, 27 en 28 juni) creëerde Leon van Eldik unieke, muzikale eyecatchers: tweezitsbankjes met een piano als rugleuning.

Van Eldik is eerste medewerker bij kringloopwinkel Secunda. Hij besloot een tweetal oude piano's een nieuw leven te gunnen door er met onderdelen van verschillende oude meubels en andere objecten zitbankjes aan te bouwen. Aan de ene zijde van de pianobankjes kan een pianist plaatsnemen; de andere zijde biedt zitplaatsen voor een tweepersoonspubliek.

Om de piano's visueel extra aantrekkelijk te maken en in de juiste stijl te presenteren aan het Woodstock aan de Waal-publiek, benaderde hij graffiti- en airbrushkunstenaar Jeffrey van Noord om er kleurrijke hippie-afbeeldingen op aan te brengen. Het resultaat van de samenwerking is een tweetal eyecatchers die voor het eerst te bewonderen en bespelen zijn op het gratis toegankelijke festival op 26, 27 en 28 juni. Van Eldik zorgt op 28 juni ook nog voor een tweede primeur: hij staat dan voor het eerst op de planken met zijn nieuwe band Kimber Lee Clark.

Kringloopwinkel Secunda is ook op het festival aanwezig met een grote kraam met niet alleen jaren zestig en zeventig spullen en andere hippie-snuisterijen, maar ook exclusieve T-shirts van Kimber Lee Clark.

Woodstock aan de Waal, 26, 27 en 28 juni, Waalkade, Tiel. Info: www.woodstock aan de Waal.nl.