• Tiel 1244195_00 rabobank c.jpg

    Foto Esther Coumans/BDU

Rabobank helpt verenigingen met verduurzamen

TIEL Iedere vereniging of stichting heeft eigen doelen en ambities voor de toekomst. Duurzaamheid is op dit moment een actueel thema. Door duurzaamheidsmaatregelen uit te voeren kan vaak een flink bedrag bespaard worden op de energierekening. Echter, het verduurzamen vraagt nogal wat van het bestuur of een commissie. Rabobank West Betuwe draagt daarom graag een steentje bij om verenigingen en stichtingen zelfredzamer en toekomstbestendig te maken.

,,Als onderdeel van ons vernieuwde sponsorbeleid gaat Rabobank West Betuwe in september van start met de Rabo Verenigingsondersteuning. Hiermee willen we een partner zijn van verenigingen en stichtingen op weg naar een stabiele toekomst. Met het verenigingsondersteuningstraject helpen we met het waarmaken van ambities op het gebied van duurzaamheid", vertelt Ans Verhoef, directievoorzitter van Rabobank West Betuwe. ,,Denk hierbij aan het verduurzamen van gebouwen en terreinen, zoals isolatie, ledverlichting en/of zonnepanelen. Met dit traject bieden we kennis in plaats van geld. Het traject bestaat uit verschillende vormen van ondersteuning, waaronder 1-op-1 begeleiding, masterclasses en workshops. We hebben deze kennis niet allemaal zelf in huis, maar worden hierbij ondersteund door NOC*NSF. Zij werken nauw samen met professionals die de expertise in huis hebben om jouw vereniging of stichting te verduurzamen." Dat we samenwerken met NOC*NSF betekent overigens niet dat we alleen sportverenigingen helpen met verduurzamen. Ook andere verenigingen en culturele stichtingen zijn van harte welkom", zo besluit Ans.

Verenigingen of stichtingen die ambities hebben om te verduurzamen, zijn welkom op 30 september bij de inspiratiebijeenkomst 'Verduurzamen van verenigingen en stichtingen'. De bijeenkomst begint om 19.00 uur en het officiële programma is rond 21.30 uur afgelopen. Aanmelden vóór 21 september via communicatie.westbetuwe@rabobank.nl met vermelding van vereniging of stichting, aantal personen én contactpersoon (met e-mailadres).