Vijf teams uit Lienden, Maurik en Tiel doen mee aan de Roparun

LIENDEN Vijf teams uit Lienden, Maurik en Tiel doen mee aan de 25ste editie van de Roparun. Zij gaan op zaterdag 14 mei van start in Parijs of Hamburg en lopen, in estafette, in twee dagen naar Rotterdam. In de aanloop naar de Roparun zamelen de teams zoveel mogelijk geld in. De opbrengst van de Roparun, vorig jaar 5 miljoen euro, gaat naar ruim 150 goede doelen die zich richten op palliatieve zorg voor mensen met kanker.

De opbrengst van de Roparun wordt niet besteed aan onderzoek naar kanker, maar komt ten goede aan zaken die het leven van kankerpatiënten kunnen veraangenamen. Om geld in te zamelen organiseren teams allerlei acties, zoals het inpakken van boodschappen, het wassen van auto's, het houden van collectes en het zoeken naar sponsors. Ook verkopen de leden van een team Roparun-loten waarvan de opbrengst ten goede komt aan het doel.

Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die ieder gemiddeld zo'n 65 kilometer lopen, dat is meer dan anderhalve marathon. Er doen dit jaar 333 teams mee. Gemiddeld bestaat een team uit 25 personen, waaronder fietsers die de lopers begeleiden. Ieder team levert een geweldig sportieve prestatie. Samen met de ruim 450 vrijwilligers zijn er zo'n 9.000 mensen actief voor dit goede doel.

Dit jaar doen in Lienden, Maurik en Tiel de volgende teams mee: Team 30: Juliën/b-Cat uit Lienden, Team 53: PUUR voor Palliatief uit Maurik, Team 108: Stichting Move2Ur uit Lienden, Team 166: Ziekenhuis Rivierenland uit Tiel, Team 242: Waterschap Rivierenland: de Waterlopers uit Tiel

Info: www.roparun.nl