• Rioolwerkzaamheden

    Gerwin van Luttikhuizen

Voorbereiding op rioolvervanging straten Rauwenhof

TIEL In de wijk Rauwenhof gaat de gemeente volgend jaar in meerdere straten het riool vervangen. Eerder dit jaar was er een inloopavond hierover in de buurt. Ter voorbereiding op de rioolvervanging doet adviesbureau MWH B.V. eind mei/begin juni bodemonderzoek. Het onderzoek duurt enkele dagen. De wegen zijn niet afgesloten.

Bij het bodemonderzoek worden met behulp van handboringen grond- en asfaltmonsters genomen. Die gaan naar het laboratorium om vast stellen wat de kwaliteit van de bodem is voordat het riool vervangen wordt. Daarna wordt het werk verder voorbereid.

Het bodemonderzoek gebeurt in de volgende straten: Suze Groenewegstraat, Herman Heijermansstraat, Mina Krusemanstraat, Joke Smitstraat, Simon van Haarlemstraat en het fietspad tussen de W. Druckerstraat en Rauwenhoflaan. Tijdens de boringen is de weg gedeeltelijk afgezet, maar niet afgesloten.

Voor vragen over het onderzoek kan contact op worden genomen met de heer Gerrit Kersten van adviesbureau MWH, 026-7507522, gerrit.kersten@mwhglobal.com.

Info: www.tiel.nl.