Vrijwilligers gezocht voor project: 'Vallen, voor mij geen struikelblok'

TIEL Mozaïek Welzijn is op zoek naar vrijwillige veiligheidsadviseurs die bewoners willen adviseren met betrekking tot het terugdringen van valrisico's. 

Mozaïek is op zoek naar mensen die zich in samenwerking met consument en veiligheid willen laten scholen tot veiligheidsadviseur; gedurende tenminste 1 jaar als veiligheidsadviseur willen functioneren; individuele huisbezoeken willen afleggen bij de doelgroep; informatie willen geven bij ouderengroepen over valrisico's hun kennis en ervaringen willen delen met andere en nieuwe veiligheidsadviseurs.

De organisatie zoekt mensen die zich betrokken voelen bij ouderen, goed kunnen luisteren en niet bang zijn om door te vragen; affiniteit hebben met de problematiek van vallen en valrisico's; bij bewoners een eenvoudige test willen afnemen; gesignaleerde risico's kunnen omzetten in veiligheidsadviezen; een project als dit een uitdaging vinden om aan mee te werken.

Info: Anton de Boer via a.deboer@mozaiekwelzijn.nl of 06-22920546/0344-611566.

In dit project wordt inhoudelijk nauw samengewerkt met de afdeling 'ergotherapie' van SZR. Organisatorisch valt het onder het aanbod van de samenwerkende organisaties gericht op het verminderen van valrisico's in Tiel en omgeving.