• vlnr Herman Riemsdijk, Jurgen Slijkerman en Evert Belgers.

    MEC'07

Walking Football van start in gemeente Buren

MAURIK Bij MEC '07 uit Maurik gaat binnenkort Walking Football van start. Op 25 april is er een informatiebijeenkomst op het complex van MEC '07. De aanvang is 20.00 uur.

Walking Football is een betrekkelijke nieuwe vorm van voetbal binnen de voetbalsport. Het 'wandelend voetbal' is met name gericht op de oudere deelnemer. In een relatief korte periode mag het Walking Football zich verheugen in een steeds groter wordende belangstelling. Inmiddels hebben al veel profclubs een afdeling Walking Football en het aantal amateurclubs nadert de 250.

Eind vorig jaar namen Evert Belgers en Herman Riemsdijk het initiatief om te kijken of ze Walking Football konden opstarten. Hiervoor namen ze contact op met MEC '07 en niet veel later zaten ze met het bestuur om tafel. Het initiatief van beide heren werd met enthousiasme begroet.

Evert Belgers: ,,Het was inderdaad een heel prettig gesprek waarin het bestuur direct alle medewerking aanbood met betrekking tot het beschikbaar stellen van haar mooie complex. Dit in de ruimste zin van het woord. Niet alleen de kleedkamers, maar ook de kantine met al haar faciliteiten en al het benodigde materiaal. Tevens mochten we ook gebruikmaken om via haar website onze plannen onder de aandacht te brengen."

Jurgen Slijkerman, bestuurslid technische zaken van MEC '07. ,,Deze groeiende tak binnen het voetbal is een prachtige aanvulling op ons toch al brede aanbod. Tevens draagt het bij tot een nog betere bezetting van ons complex. Het toeval wilde dat enkele weken nadat we met Evert en Herman om de tafel hadden gezeten wij benaderd werden door Pons Jan Vermeer en Gillian Franje. Zij promoten onder de noemer "Betuwse Bikkels" het Walking Football in de gemeenten Geldermalsen, Tiel en Buren. Hun vraag was of MEC '07 in de gemeente Buren het Walking Football wilde opstarten. Hoe mooi is dat?"

Herman Riemsdijk: ,,Wij zijn van plan om over een paar weken te starten. Hiervoor beleggen we een informatiebijeenkomst op woensdag 25 april om 20.00 uur op het sportcomplex van MEC '07. Bij Walking Football wordt in het algemeen een leeftijdsgrens van 60+ gehanteerd. Wij gaan hier soepel mee om. Als een 50 of 55- plusser zich wil aanmelden dan is hij of zij welkom. Nog even in het kort, Walking Football houdt o.a. in; niet rennen, geen slidings of fysiek contact, dit alles op een klein veldje van 42 x 21 meter met minidoeltjes. Het lekker in een ontspannen sfeer bezig zijn is heerlijk maar vooral gezond. Echter het sociale aspect is minstens zo belangrijk. Voorafgaand eerst een kopje koffie en als iemand een cake gebakken heeft dan is deze van harte welkom, daarna een uurtje lekker bezig zijn met de bal en na afloop nog even samen wat drinken. Gezellig toch. Wij hopen woensdag 25 april veel belangstellenden uit de gemeente Buren te mogen begroeten, van Beusichem tot Zoelen, van Lienden tot Buren, iedereen is welkom. Ooh ja, de selectiedag voor het WK op 30 april in het Olympisch Stadion komt voor ons net iets te vroeg."