• Zonnepark

    Avri

Wegens groot succes meer excursies bij Avri en op zonnepark

GELDERMALSEN De excursies op het Avri-terrein en het zonnepark zijn vorig jaar zo druk bezocht dat er besloten is om nog drie excursies te organiseren in mei. De excursies op 11, 13 en 20 mei zijn bedoeld voor inwoners van de acht Avri-gemeenten. De excursie bestaat uit een presentatie over afval en het zonnepark met aansluitend een rondleiding over het Avri-terrein en het zonnepark.

Inwoners krijgen met deze excursie de unieke kans om tussen de 34.000 zonnepanelen op de oude afvalberg te lopen en de enorme grootte ervan te ervaren. De ervaring is dat ook de rondleiding op het Avri-terrein de inwoners positief verrast. Zo is er onder andere de grote overslaghal van 100.000 kubieke meter. Hierin wordt afval van de inwoners gelost om van daaruit op transport te gaan naar de verschillende verwerkers.

De presentatie die voorafgaat aan de rondleiding zit boordevol interessante informatie over Avri, afvalscheiden en het zonnepark. Uitgebreid aan bod komt ook het nieuwe afvalbeleid waarbij de meeste inwoners vanaf 1 juli hun restafval zelf wegbrengen naar een ondergrondse container in de buurt. Na afloop is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen.

Vooraf aanmelden voor deelname aan de excursies is noodzakelijk. Dit kan via avri.nl/excursies of via 0345-756616. Het is ook mogelijk om Avri met een groep te bezoeken, bijvoorbeeld als personeels- of verenigingsuitje. In overleg wordt dan een geschikte datum gezocht. Speciaal voor basisscholen heeft Avri een interactief, digitaal lespakket. Belangrijk onderdeel van dit lespakket is een excursie bij Avri. Kijk op avri.nl/lespakket voor meer informatie.