• Corien Remijn

Werkgroep nieuw Parkinson Café staat op 'Tiel Pakt Uit' markt

TIEL De initiatiefgroep van het Parkinson Café Tiel - Rivierenland in oprichting, kiest voor Wijkcentrum Westroyen aan de Predikboederweg 14 in Tiel als plek voor de bijeenkomsten. De bezoekers van dit café, mensen met parkinson en parkinsonisme en hun partners en mantelzorgers uit 10 gemeentes in de regio Rivierenland van Bommelerwaard, Land van Maas en Waal en Betuwe vinden in Tiel een goede centraal gelegen locatie. Wijkcentrum Westroyen is goed bereikbaar, heeft voldoende parkeerplaatsen en voorzieningen en wordt gerund door bevlogen vrijwilligers die het nieuwe Parkinson Café van harte verwelkomen.

De opening is gepland op maandag 30 november van 14.00 - 16.00 uur.

De initiatiefgroep van het eerste uur, bestaande uit Helma Bruins Slot-Groot, Wilrik van den Heuvel en Ton den Hertog, hebben versterking gekregen en vormen een werkgroep die de feestelijke opening van 30 november voorbereidt.

De werkgroep staat op 3 oktober met een kraam van de Parkinson Vereniging op de 'Tiel Pakt Uit' markt in de Kleibergsestraat, om het nieuwe Parkinson Café Tiel - Rivierenland en de ziekte van Parkinson onder de aandacht te brengen.

Er zijn in de regio honderden mensen die de ziekte van Parkinson of parkinsonisme hebben. De Parkinson Vereniging heeft meer dan 60 Parkinson Cafés opgericht tezamen met lokale werkgroepen. Een Parkinson Café is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor mensen met parkinson of parkinsonisme om met hun partners en mantelzorgers deskundige voorlichting te krijgen en ervaringen te kunnen uitwisselen met lotgenoten.

Info: Ton den Hertog, regionaal contactpersoon Parkinson Vereniging. Te bereiken via 06-24378007 of parkinsoncafetiel@gmail.com

Foto: Initiatiefgroep Parkinson Café Tiel - Rivierenland bij de gekozen locatie Wijkcentrum Westroyen in Tiel. Van links naar rechts: Helma Bruins Slot-Groot, Ton den Hertog en Wilrik van den Heuvel.