• Boukje van Leijen

Wintervogels kijken met IVN West-Betuwe

TIEL Op zaterdag 18 februari houdt de vogelwerkgroep van IVN West-Betuwe haar jaarlijkse vogelexcursie naar Zeeland. Met de bus worden interessante vogelgebieden bezocht. De kans op het zien van bijzondere wintergasten, zoals rotganzen, brandganzen, zaagbekken, duikers, kleine en grote zilverreigers en kuifaalscholvers, is groot. Meestal worden er ook enkele zeehonden gespot.

De vogelwerkgroep besteedt in het rivierengebied ook veel aandacht aan wintervogels. Zo worden er diverse wintertellingen gehouden en excursies georganiseerd. Opvallende gasten in onze regio zijn natuurlijk verschillende soorten ganzen, in het bijzonder de toendrarietganzen, grote zaagbekken, pijlstaarten, brilduikers en nonnetjes.

In de bus is nog ruimte voor een aantal deelnemers. Geïnteresseerden zijn welkom. Aanmelden voor de excursie naar Zeeland kan bij Boukje van Leijen van IVN West-Betuwe, tel. 0344-602562.

Op 18 februari vertrekt de bus uit Tiel om 8.00 uur vanaf het parkeerterrein van Zwembad Groenendaal, Laan van Westroijen 99. 's Avonds rond 20.00 uur zijn de deelnemers weer terug in Tiel. De kosten voor deze dagexcursie bedragen maximaal 30 euro per persoon, afhankelijk van het aantal deelnemers. Neem een eigen lunchpakket mee, warme kleding en natuurlijk een verrekijker. Onderweg is er een koffiestop. In de bus is een toilet aanwezig. Tegen het donker wordt op de Grevelingendam op eigen kosten wat gegeten. Het doorgaan van deze excursie hangt sterk af van het weer. Kijk daarom de dag ervoor op www.ivn.nl/afdeling/west-betuwe voor de laatste informatie, of informeer bij Boukje van Leijen.

Foto: Rotganzen in Zeeland.