Wipe Out Kids bij Beldert Beach

ZOELEN De Holland Evenementen Groep (HEG) gaat bij monde van eigenaar Patrick Janssen een andere koers varen. Het plezier op het water blijft zoals het is, maar het plezier op het terrein krijgt meer body. Hiermee hoopt Janssen meer bezoekers te trekken op dagen dat het minder warm is. WipeOut Kids is het kleine broertje van het grotere WipeOut en geschikt voor zes tot twaalfjarigen. Hiervoor heeft HEG een licentie overeenkomst getekend met Endemol.

Neeltje van Triest

@neeltjevt

Met het realiseren van WipeOut Kids is de toegangsprijs verhoogd. Deze gaat van vijf naar 7,50 euro. Trouwe bezoekers mogen voor minder naar binnen. Wie een jaarkaart koopt is 35 euro kwijt en wie voor vier gezinsleden tegelijkertijd een jaarkaart aanschaft betaalt 105 euro.

Janssen: ,,We hebben sinds de realisatie gezien dat veel groepen die om te recreeren van een schone en nette omgeving houden ons goed weten te vinden. Maar de bezoekersaantallen lopen bij erg warm weer soms op tot zo'n vierduizend personen. Dat brengt veel inzet met zich mee. We mikken met WipeOut Kids op zo'n tweeduizend bezoekers tijdens weekenden en feestdagen en hopen de drukte zo te spreiden. Een logisch vervolg zijn de schoolreisjes en kinderpartijtjes. We realiseren ons dat de prijs voor een zwemkaartje hoog is, maar voor een speelpark juist wel aan de lage kant blijft. Daarom hebben we de jaarkaart voor vaste bezoekers geïntroduceerd. Wie ons vijf maal bezoekt, haalt zijn geld er dik en dubbel uit.''

WipeOut Kids kent elf nieuwe attracties. Bijvoorbeeld Red Balls, Sucker Punch, Trampo Sweeper, Water Wall, Dizzy Dummie of Family Surf. Alle attracties staan verspreid over het strand langs De Beldert. Een grote wens van Jansen blijft daarnaast het realiseren van de Killer Surf, ofwel langste waterglijbaan van Nederland. Die is te bereiken via de hoge uitkijktoren. De HEG is daarover nog in gesprek met de gemeente Buren. Daarnaast kijkt Janssen met een creatieve blik naar de overkant, de noordelijke plas van De Beldert. Voor zijn creatieve geest liggen ook daar 1001 mogelijkheden.