Zes tips binnen over aanslag met brandbommen op Tielse woning

TIEL In het programma Opsporing Verzocht van afgelopen dinsdag was er een follow up op de zaak van de aanslag met brandbommen die in een huis van een Tielse ambtenaar zijn gegooid. De aanslag wordt mogelijk gezien als een wraakactie. De politie gaat ervan uit dat de brandbommen zijn gegooid omdat de man des huizes bij de gemeente werkt. Hij behandelt complexe dossiers waarbij partijen een conflict hebben met de gemeente; zoals zorgfraude, het onteigenen van woningen en problematiek rond woonwagenkampen en horecavergunningen.

Ze laten in het item weten (zie beelden hierboven) dat er nieuwe ontwikkelingen zijn. Zo laten ze nieuwe beelden zien van de gezochte Mercedes die op die bewuste avond aan de Kersenboogerd reed. Ook hebben zes mensen de politie getipt na de vorige uitzending. Maar de politie is nog steeds op zoek naar nieuwe tips.

Vanwege de ernst van deze zaak beschouwt de politie de aanslag als een poging tot moord. Er is door de hoofdofficier van justitie een beloning uitgeloofd van 12.500 euro voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak.