• Ziekenhuis Rivierenland

Ziekenhuis Rivierenland stimuleert bewegen

TIEL In Ziekenhuis Rivierenland is donderdag officieel de Kwiek beweegroute geopend. Dit dankzij een gift van de Stichting Vrienden van het ziekenhuis, een stichting die het ziekenhuis terzijde staat bij bijzondere extras zoals deze.

Dat bewegen gezond is voor iedereen, is geen nieuws. Ook tijdens een ziekenhuisopname is bewegen belangrijk, zo kunnen ze samen functionele achteruitgang voorkomen. Door tijdens een ziekenhuisopname te bewegen wordt het herstel bevorderd.

Unitmanager van de verpleegafdeling AB3 waar de beweegroute onthuld werd, Jeroen van Vliet: ,,Alle kleine beetje helpen en we willen graag benadrukken dat je ook vanuit bed, of stoel kleine oefeningen kunt doen. Daarom is de eerste beweegroute nu op onze afdeling geopend, de patiënten op deze afdeling zijn relatief zelfstandig. We willen ze graag stimuleren zelf de regie te pakken in hun herstel."

Wouter de Baat van de Stichting Vrienden (links op de foto): ,,De Kwiek Beweegroute bestaat uit duidelijke en aansprekende pictogrammen die patiënten stimuleren om te bewegen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van bestaande bankjes en railingen, want bewegen kun je overal."

Ingrid Wolbert, zorgmanager van het ziekenhuis, (rechts op de foto) onthulde samen met een patiënt van de afdeling het eerste pictogram: ,,Ziekenhuis Rivierenland wil graag een senior-vriendelijk ziekenhuis zijn, en daar past dan prima een product als dit bij."