• Tiel 30-03-2016
    Panorama theater Agnietenhof,
    iov Agnietenhof.
    Foto Raphael Drent, Tiel.

    Raphael Drent
  • Scaglia Brakke Fotografie
  • Zinder

Zinder en Agnietenhof vormen samen Cultuurbedrijf Tiel

TIEL Cultuurcentrum Zinder en Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof in Tiel vormen sinds 1 januari officieel één organisatie: Cultuurbedrijf Tiel.

Cultuurbedrijf Tiel wil kunst en cultuur toegankelijk maken voor iedereen. Ruud van Zuilen, directeur: ,,We willen zo veel mogelijk mensen in Tiel en de regio kunst en cultuur laten ervaren, beoefenen en waarderen. Voor de een is dat een avondje ontspannen in de Agnietenhof bij een favoriete cabaretier, voor de ander is dat het volgen van muziek- of danslessen in Zinder. Door een breed aanbod van voorstellingen, concerten, films, exposities, lessen, workshops en ensembles is er in beide gebouwen altijd wat te doen. Bovendien zijn we met verschillende projecten actief in het onderwijs, omdat we alle kinderen in aanraking willen brengen met kunst en cultuur."

Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof heeft twee theaterzalen (800 en 240 stoelen), met elke week een aantal voorstellingen, concerten en films.

Het prachtige nieuwe cultuurgebouw Zinder huisvest Zinder Educatie (Centrum voor de Kunsten), Zinder Podium ((pop)evenementen in de Zinder zaal), Zinder Kunstuitleen, Zinder Expo (expositieruimte), Zinder Café, het Toeristisch Informatiepunt en het Historisch Informatiepunt. Ook de bibliotheek heeft in Zinder een mooie nieuwe plek gekregen maar maakt organisatorisch geen onderdeel uit van Cultuurbedrijf Tiel.