• Tiel, 18 mei 2017
    De zonnepanelen op de Prins Mauritsschool in Passewaaij zijn feestelijk in gebruik genomen door wethouder Laurens Verspuij en CPOB-bestuurder Heb Huibers. De kinderen van groep 8 deden een rap en kregen uitleg over de bijbehorende energie app om het gebruik op school te kunnen bijhouden. Behalve in zonnepanelen hebben de scholen van de Stichting Christelijk Primair Onderwijs Betuwe & Bommelerwaard (CPOB) in de afgelopen twee jaar veel tijd en geld gestoken in het verbeteren van de schoolgebouwen.
    Foto Jan Bouwhuis.

    Jan Bouwhuis

Zonnepanelen op Mauritsschool

TIEL In de afgelopen twee jaar hebben de scholen van de Stichting Christelijk Primair Onderwijs Betuwe & Bommelerwaard (CPOB) veel tijd en geld gestoken in het verbeteren van de schoolgebouwen. Het vergroten van de veiligheid voor kinderen en medewerkers en het meer duurzaam maken van schoolgebouwen had daarbij prioriteit.

Samenwerking met de gemeente Tiel zijn in de afgelopen maanden alle CPOB-schoolgebouwen in Tiel onder handen genomen. Daarvoor was een totale investering nodig van € 250.000.

Onlangs hebben wethouder Laurens Verspuij met CPOB-bestuurder Heb Huibers de zonnepanelen op de Prins Mauritsschool in Passewaaij feestelijk in gebruik gesteld. Dat deden ze door de speciaal ontwikkelde app te tonen waarmee scholen kunnen zien welke opbrengsten elk zonnepaneel heeft, zowel actueel als historisch. Daarmee worden kinderen ook bewust gemaakt van het belang van aandacht voor duurzaamheid. Dat wisten ze overigens al getuige de "duurzaamheidsrap" die zij ten gehore brachten.