• Van der Valk Hotel Tiel

Van der Valk Vitaal opent uniek centrum voor mensen met overgewicht

TIEL Mensen met overgewicht kunnen binnenkort terecht bij Van der Valk Vitaal in Tiel en Amersfoort. Het gespecialiseerde OvergewichtCentrum helpt mensen gedurende minimaal een jaar bewust te kiezen voor een nieuwe leefstijl en daar niet van af te stappen, ook als er aan een maagverkleining wordt gedacht.


OvergewichtCentrum biedt patiënten met ernstig overgewicht begeleiding middels een unieke aanpak in teamverband. In een programma van minimaal een jaar helpt het OvergewichtCentrum mensen de knop om te zetten, keuzes te maken en daar niet meer van af te stappen. De Overgewichtapp helpt daarbij. Het gespecialiseerde behandelteam bestaat uit een internist, fysio-, oefen-, ergotherapeut, diëtist en psycholoog.


MOGELIJKHEID MAAGVERKLEINING Voor patiënten die eventueel kiezen voor een maagverkleining, wordt tijdens het programma veel informatie verstrekt over alle voor- en nadelen van een maagverkleining. Op die manier kan er een goed gefundeerde keuze worden gemaakt voor een eventuele maagverkleining. Patiënten die in aanmerking komen voor een maagverkleining worden doorverwezen naar een ziekenhuis, waarmee actief wordt samengewerkt of een ander ziekenhuis naar keuze.


Het OvergewichtCentrum is vanaf september te vinden bij Van der Valk Vitaal in Tiel en Amersfoort. Daarnaast is er een vestiging buiten Vitaal in Lelystad.