Krijg nu subsidie bij het isoleren van jouw woning

06-09-2019, 11:49 |Van onze partner

Vanaf 2 september 2019 is het weer mogelijk om subsidie aan te vragen als je jouw huis laat isoleren. Deze subsidieregeling geldt door heel Nederland, dus ook voor inwoners van Barneveld en omstreken. Let overigens wel op, want per woning mag je maar een keer gebruik maken van de subsidie. Daarnaast zijn er logischerwijs nog meer voorwaarden waar je aan moet voldoen.
 

De voorwaarden van de subsidieregeling
De subsidieregeling voor het isoleren van een huis heet Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis, afgekort SEEH. De SEEH subsidie isolatie kan je gebruiken als jij de eigenaar bent van het huis waar de werkzaamheden aan worden uitgevoerd. Bovendien moet deze woning jouw hoofdverblijf zijn of het moet het worden na de renovatie. Daarnaast moet je minstens twee energiebesparende isolatiemaatregelen laten uitvoeren. Dit moet gedaan worden door een of meerdere bouwbedrijven, je mag het dus niet zelf doen. Dit mag natuurlijk wel, maar je zult geen subsidie krijgen. Deze regeling is gestart op 15 augustus van dit jaar en zal eindigen op 31 december 2020. Tussen deze data moeten de maatregelen zijn uitgevoerd om gebruik te kunnen maken van de SEEH. Dit maakt het aantrekkelijk om nu jouw woning beter te laten isoleren.
 

Verschillende soorten isolatie
Zoals eerder al genoemd is moet je om gebruik te kunnen maken van subsidie isolatie Gorinchem minimaal twee maatregelen laten uitvoeren. Er zijn dan ook meerdere soorten van isoleren in een woning. Een voorbeeld hiervan is dakisolatie, dit beperkt warmteverlies via het dak. Je kunt dit dus isoleren om de ruimtes in het huis beter tegen de kou te beschermen. Voornamelijk bij oudere huizen ontbreekt deze vorm van isolatie. Daarnaast kun je ook de vloer laten isoleren, waardoor er minder warmte gaat verloren via de vloer. Dit is met name interessant bij huizen die gebouwd zijn voor 183, aangezien vloerisolatie destijds nog niet standaard was. Je kunt tevens de spouwmuren laten isoleren door gespecialiseerde bedrijven. De spouw is een ruimte van ongeveer zes centimeter. Het bevindt zich tussen een binnen- en buitenmuur en is gebouwd om de woning te ventileren. Dit kan natuurlijk ook tegendraads werken waardoor er warmte vanuit het huis verloren gaat via de muur. Om dit te voorkomen kun je de spouw vullen met isolatiemateriaal, wat mogelijk is met meerdere materialen. Denk hierbij aan materialen zoals schuim, parels, steenwol, et cetera. Welke materiaal het beste is hangt af van de woning.