Neem een lening om een auto aan te schaffen in Tiel

27-09-2019, 16:32 |Van onze partner

In de regio Tiel heb je meerdere verkopers van auto’s, wat het elke keer als je er langs komt toch wel weer aanlokkelijk maakt om een nieuwe vierwieler aan te schaffen. Een auto financieren is natuurlijk niet gemakkelijk, auto’s zijn over het algemeen relatief duur om te kopen. Je kunt hiervoor geld lenen bij
Overstappen.nl
, zodat jij toch nog de auto van jouw dromen kunt kopen in Tiel. 

Voordat je een lening gaat afsluiten moet je kijken of dit überhaupt wel mogelijk is voor jou. Kredietverstrekkers kunnen jouw aanvraag namelijk afwijzen op basis van meerdere redenen. Dit kan namelijk op basis van jouw BKR- notering, als dit negatief is dan is het mogelijk dat je geen lening zult krijgen. De aanbieder kan jouw aanvraag tevens afwijzen als jij een werkloosheids- of een bijstandsuitkering hebt. Als je niet in Nederland woont dan zal het ook kunnen gebeuren dat jouw lening niet wordt geaccepteerd. Als je een nabestaanden-, Wajong- of een arbeidsongeschiktheidsuitkering dan kan je wel een lening krijgen, maar hierbij zal de verstrekker meestal extra voorwaarden stellen.

Er bestaan twee vormen leningen die je kan afsluiten voor het betalen van een auto. De eerste soort heet de persoonlijke lening. Dit is namelijk verstandig om te nemen als je maar eenmalig een specifiek bedrag nodig hebt, wat als je een auto wilt kopen het geval is. Als je een persoonlijke lening hebt genomen dan moet een vast bedrag met rente elke maand betalen. De rente en de looptijd staan dus vast. Dit zorgt ervoor dat je precies weet wat en wanneer je moet betalen, zodat je weet waar je aan toe bent. Bij een persoonlijke lening moet je minimaal 2500 euro lenen, maar je mag niet meer dan 75 duizend euro lenen. Tussen deze twee bedragen mag je een bepaald bedrag lenen, hierna kan je niet meer gaan lenen.

Je zou tevens een doorlopend krediet kunnen afsluiten, maar dit is onlogisch als je een auto wilt kopen. Dit komt doordat je bij een doorlopend krediet constant meer geld kan lenen, wat veel beter is bij bijvoorbeeld een verbouwing aangezien je niet precies weet hoeveel je moet betalen. Bij het kopen van een auto weet je dit natuurlijk wel. Ook bij een doorlopend krediet geldt dat je minimaal 2500 euro moet lenen, waarbij het maximum 75 duizend euro is. Hierbij geldt wel dat je steeds meer geld kunt lenen als je dit nodig hebt.