Ons leven in de cloud: dit is de toekomst volgens Strato

01-10-2019, 08:54 |Van onze partner

Het gebruik van de cloud ligt in Nederland rond de 59 procent en dit neemt waarschijnlijk toe. Volgens Strato is er dan ook een grote rol weggelegd voor de cloud en zijn er vooral voordelen in de technologische toepassing van deze online manier van data opslaan. Dit blijkt uit de toekomstvisie die de hostingprovider heeft gepubliceerd in samenhang met een onderzoek naar het gebruik van de online opslag. Hieronder vind je een paar aspecten van ons leven die er over 20 jaar anders uit zullen zien, dankzij de cloud.
 

Het meten en doorgeven van jouw medische gegevens
De smartwatch begint al steeds populairder te worden, maar Strato verwacht dat iedereen zo een slim bandje om de pols draagt in de toekomst. Bovendien kun je er dan veel meer mee. Je kunt bijvoorbeeld meten hoe goed je hebt geslapen, waarna je het zou kunnen vergelijken met de nachten ervoor. Deze ‘health check’ zou je dan kunnen projecteren op het plafond van je slaapkamer, terwijl je nog op bed ligt. Onder andere je bloeddruk, hartslag en eventuele verkoudheidssymptomen worden daarbij getoond. De smartwatch vraagt zelfs of je de medische gegevens naar je dokter of huisarts wilt sturen, zodat hij of zij advies kan geven. 
 

Het uitzoeken van het beste cadeau
Stel, je man of vrouw is jarig en je hebt nog altijd geen cadeau gekocht. Tijd om erop uit te gaan. Gelukkig hoef je bijna niets zelf te doen: je smartglasses doen vrijwel alles voor je. Je slimme bril stelt een antiekwinkel voor die goed bij de wensen van je geliefde past. De bril toont het assortiment van de winkel en geeft zelfs advies over wat je zou kunnen kopen. Deze tips zijn gemaakt op basis van alle aankopen die zijn opgeslagen in de gedeelde cloud. Het geeft zelfs een inschatting van hoe leuk je partner het cadeau zal vinden.
 

Het rijden van een nieuwe route
Tijdens het rijden van een nieuwe route door een onbekende regio zal je slimme bril op basis van gegevens in de cloud aangeven welke wegen je op dit moment het best kunt nemen. Een file onderweg zal geen enkel probleem opleveren. Je smartglasses weten dit namelijk al ver voordat je in de buurt van de opstopping komt. De bril zal je een andere route laten rijden, zodat je mooi op tijd op je bestemming aankomt.