• Manuela van Biesbergen
  • Een spagaat in drievoud. De talenten van DOS Sportief laten dat vastleggen voor een mooi plaatje.

    Manuela van Biesbergen
  • Een vrolijk DOS-trio. Van onder naar boven – in dit geval letterlijk – Britt Verhoeks, Esmee Vermeulen en Victoria van de Greijn.

    Manuela van Biesbergen

Benjamins DOS Sportief echte eenheid op toernooi Wijchen

ECK EN WIEL Met de kleine Esmee Vermeulen op het erepodium (brons) heeft een delegatie van DOS Sportief op het turntoernooi van De Leleaart in Wijchen een uitstekende indruk gemaakt. Met Britt Verhoeks en Victoria van de Greijn ontstond een vrolijk turnend trio.

Coach Manuela van Biesbergen was uitermate tevreden over het optreden. ,,Een dergelijk toernooi is heel mooi voor deze talenten, want voor hen staan er niet zoveel wedstrijden in het programma. Op deze manier krijgen zij de kans om zich te extra bewijzen."

In turnhal De Suikerberg zagen de talenten van DOS Sportief zich geconfronteerd met behoorlijke concurrentie van meerdere verenigingen. Maar het toernooi vormde vooral een belevenis en goede mogelijkheid om zichzelf te testen. Daarbij toonden de turnsters van de Eck en Wielse club zich een ware eenheid door pal achter elkaar te staan.

Deze keer vormde de evenwichtsbalk geen struikelblok. Op de vloer klonken over en weer de aanmoedigingskreten, zo vertelt trainster Manuela van Biesbergen. ,,Voor Esmee was het volkomen nieuw om als allerjongste te turnen op de volledige vierkante vloer van 12x12 meter.'' Het proces kreeg een leerzaam verloop. Victoria van de Greijn en Britt Verhoeks hielden zich staande met knappe sprongen. De brugoefening verliep bij het complete drietal vlekkeloos. Dit had tot gevolg dat iedereen aansprekende eindscores neerzette.

Esmee Vermeulen schaarde zich in de jongste leeftijdsklasse bij de beste drie. Na eerdere successen leidde dat tot een bronzen medaille met 52.050 punten. In de categorie instap reikte Victoria van de Greijn tot plaats vijf met 52.125 punten, gevolgd door clubgenootje Britt Verhoeks als zesde met 51.825 punten.