Bente Bronk springt naar oranje

NEERIJNEN Zonder meer een succes was het ruiterweekend van manege De Paardesprong in samenwerking met rijvereniging Ons Genoegen. Drie dagen werd er op het terrein van de manege in Neerijnen dressuur gereden op alle verschillende niveaus van FNRS tot Grand Prix en tevens gesprongen. Vrijdagavond konden de springruiters al terecht voor een oefenparcours. Zaterdag stond er een parcours voor officiële winstpunten. Bente Bronk deed mee in de B/AB en wist met haar Smarty foutloos te blijven, dit leverde een oranje lint op. In dezelfde klasse, maar dan grote maat ging de eerste prijs naar Boris van Giersbergen met zijn Midsummer Celesta. Niet alleen bleef hij twee keer foutloos, tevens behaalde hij een hoge stijlscore, 71. In de L/DE ging Mynthe van de Pol aan kop met Casjmira. Het duo was in de barrage maar liefst zes seconden sneller dan de nummer twee. Bij de paarden liet Rosanne Nigten een mooie omloop zien met een eigen fokproduct, Johnny Cash. In de klasse B bleef het duo dubbel nul en zette met 71 tevens een sterke stijlscore neer, met een eerste prijs als resultaat. Thamar Mobach deed mee in de gecombineerde klasse L/M-springen met Jappeloe en werd daarin tweede na een foutloze eerste omloop en dito barrage. Een dag later startte ze op dezelfde locatie in de Lichte Tour met haar andere schimmelruin, Dakar Utopia. Hierin behaalde ze eveneens een winstpunt.

Naast de springwedstrijd op zaterdag waren dezelfde dag in Neerijnen ook de dressuurruiters welkom. Bruce Buyserd startte er in de klasse Z1 met een nakomeling van Tango en pakte met deze Hianca na een nette proef een eerste prijs (233.5). De M1 was een goedgevulde klasse op deze dag. Wendy van der Stelt werd hierin een keer tweede met haar blikvanger Dione (193.5). Een gedeelde derde prijs was er voor twee amazones van rijvereniging De Grote Brug; Anja Rijksen met Google en Marielle van Tuil op Zavira. Beide combinaties verdienden met hun optreden 191 punten. Ponyamazone Lara van Soest heeft sinds enige tijd de beschikking over de getalenteerde sportpony Speyckbosch Dickens. Hiermee startte ze in Neerijnen in de klasse M2/DE en werd twee keer overtuigend eerste met hoge scores, 223 en 206.5. Vijf winstpunten in één wedstrijd dus. Op zondag ging Danielle van Neerbos naar Neerijnen. Het is enige tijd rustig geweest rond deze amazone en haar nakomeling van Special D. Thuis heeft ze in de tussentijd de puntjes op de i gezet bij Dazzling en dat was goed te merken, want ze werd in de sterke ZZ-Zwaar-rubriek mooi twee keer tweede met aansprekende percentages van 64.36 en 63.36. Op zondag vond ook nog een dressuurwedstrijd plaats bij HSA Ravenswaaij. In de klasse Z1 werd Liane Maatkamp twee keer eerste en liet tevens een winstpunt noteren. Fleur van der Gun stuurde elitemerrie Fay naar een tweede prijs in de klasse L1 (194.5). Ponyamazone Sanne Blik heeft een goede klik met Contessa's Top Gun en mocht in de klasse B/DE twee keer als eerste opstellen (195/192).

Hippische agenda: 20 april: dressuurwedstrijd bij PSV De Margrietruiters in Ommeren; 21 april: dressuurwedstrijd bij Manege Satana in Erichem; 22 april: dressuurwedstrijd bij RV Ons Genoegen in Beesd; 26 april: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 27 april: dressuurwedstrijd bij PSV De Roskam in Kapel-Avezaath: 28 april: dressuurwedstrijd bij PSV De Lekzoomruiters in Culemborg; 10 mei: dressuurclinic Dirk de Haas en Jorgen Ros bij PSV de Margrietruiters in Ommeren.