Bert van den Hater bovenaan

KAPEL-AVEZAATH Carnaval gooide wel wat roet in het eten van de mini-marathon vrijdag en zaterdag bij PSV de Roskam. Vooral de Brabanders lieten het deze keer afweten en liepen liever de polonaise, dan dat zij op de wagen klommen voor een rit tussen de hindernissen door. De wedstrijd van vrijdag werd afgelast, maar op zaterdag werd het daarmee gezellig druk en was er mooie sport te zien.

Bert van den Hater, van de organiserende club, deed mee met twee paarden, waarmee hij in de goedgevulde rubriek Enkelspan zowel eerste als tweede werd. De beste prestatie liet hij zien met Sheikan H. De stoere vos was razendsnel in het parcours van Hans Zumbrink. Een paar weken geleden leende Bert zijn Sheikan uit aan Milou Huisman. Zij werd er kampioen mee tijdens de prestigieuze Strijd der Districten, dat onlangs in Nijkerk werd gehouden. Eveneens in de rubriek Enkelspan Paard ging de vierde prijs naar Alfons Kosterman met zijn meewerkende Madelief. In de Jeugdrubriek was de eerste plaats na een sterke rit voor Nick de Haas met zijn pony. Daarmee verwees hij zijn zus Jennifer naar de tweede plaats. Beide kinderen hebben hun liefhebberij voor het aangespannen rijden niet van een vreemde, want zowel vader als moeder, Henri en Nancy de Haas bedrijven deze sport. Hun beider grootvader, Nico Avezaath startte in Kapel-Avezaath met zijn vierspan zwarte paarden, maar moest het nipt afleggen tegen de concurrentie.

Ook op zaterdag, kon er dressuur onder het zadel worden gereden, bij Manege Satana in Erichem. Anouk van Hese behaalde twee keer de hoogste score in de klasse L1 met haar pony, Contessa's Winston (184.5/184.5). In de M2 waren Rozemarijn Jongepier en Sevienne van den Hoeven behoorlijk aan elkaar gewaagd met respectievelijk Forever en Dancing Queen. Rozemarijn werd twee keer eerste (193/191) en Sevienne mocht in beide proeven aansluiten als tweede (187.5/187.5). Beide combinaties maken binnenkort de overstap naar de klasse Z1.

Op zondag werd een dressuurwedstrijd georganiseerd bij HSA Ravenswaaij. Voor het eerst sinds verschillende jaren verscheen daar Petra van den Berg weer in de ring. Voor de gelegenheid bereed ze Diamo Gold. In het verleden was Joanne de Ruiter succesvol met deze bruine ruin tot in de klasse Z, onder de naam Well Done. Vervolgens bracht Gerrel Vink hem succesvol uit in de Subtop, totdat een blessure van Diamo Gold hen beide aan de kant zette. Inmiddels is deze blessure genezen en heeft Gerrel de nakomeling van het bekende springpaard, Blauwendraads O'Brien voorlopig uitgeleend aan zijn moeder. De rentree verliep voorspoedig, met een tweede prijs in de Z2 als resultaat (215). In de L1/DE startte op dezelfde locatie Jennifer Kroon van de Rijnruiters met Bibi van Opstee. In de eerste proef was deze NRPS-er nog niet zo goed bij de les. Dat ging in de tweede proef veel beter en deze laatste was dan ook goed voor een eerste prijs met een winstpunt. Ook het optreden van Fleur van Veenendaal met Wild Woud's Ruben in de B/AB was goed voor een winstpunt met een oranje lint.

Hippische agenda:
16 februari: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 17 en 18 februari: dressuurwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen; 24 en 25 februari: dressuurwedstrijd bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath, 27 en 28 februari: Bixiefeest en spelletjesdagen bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath; 3 maart: dressuurwedstrijd bij Stal de Kooihoeve in Rhenoy; 3 en 4 maart: dressuurwedstrijd bij manege De Paardesprong in Neerijnen.