Broers Rijksen rijden sterk

NEERIJNEN Op een groot terrein aan de Kaalakkerstraat in Neerijnen vond zaterdag en zondag een selectiewedstrijd springen en dressuur plaats als kwalificatie voor de Gelderse Kampioenschappen, die in augustus worden gehouden in Steenderen.

Onder meer de gebroeders Rijksen waren er succesvol. In de Z2/DE stuurde Joran zijn Black Pearl niet alleen naar een oranje lint, maar behaalde tevens een winstpunt. Zijn oudere broer, Robert deed met zijn extra bewegende Delaila mee in de klasse Z1 en mocht daarin met een hoge score opstellen als tweede (220.5). Aansluiten als derde in die rubriek deed Rianne de Jong uit Buren met de haar familie gefokte Estrada (209). Voortvarend op weg inmiddels naar de klasse Z1 is de Tielse Samantha van Gent in het zadel van zijn naam eer aandoende Gigant. Dit duo behaalde in de M2 een eerste 188.5 Dezelfde bruine ruin wordt in het Z1 uitgebracht door zijn eigenaresse Liane Maatkamp. Er deed ook een fors aantal ponycombinaties mee in Neerijnen. In de selectieproeven zette Vera Havers van rijvereniging Satana de klasse L1/DE een keer op naam in het zadel van haar trouwe Ameretto (190). Dezelfde klasse, maar dan in de categorie C werd een keer gewonnen door Annefleur van Meeteren met haar Hanninkhoeve's Carino (187.5). In de B/AB waren er twee oranje linten voor de netjes sturende Julia van Raaij met haar schimmelruin, Boy (183.5/180). Drie Roskam-amazones maakten indruk in het springen. Sandra Bialozyk stapte onlangs over van een pony naar een paard. Met deze Iggy Pop deed ze mee in de klasse B en werd ondanks vier strafpunten toch mooi eerste. In dezelfde klasse maar dan bij de ponycombinaties behaalde Mendel Janssen een tweede prijs na een foutloze rit met Take it Easy. Eenzelfde klassering was er voor Lizet van Weelie met haar Miranda in de klasse L/CDE. Naast de selectie konden de jongste ruiters ook terecht in Neerijnen voor een Bixie-wedstrijd. Voor de gelegenheid leende Lynn Vlieger Milson Ferdisom van haar zus Fleur en werd twee keer eerste in de AA met 82 en 78 punten. Vrijdagavond vond er bij HSA Ravenswaaij een dressuurwedstrijd voor de klasse M tot en met het ZZ-Licht plaats. Daar maakte Caroline van Ravestein indruk met haar Mastièno door twee keer tweede te worden in de klasse Z1 (210.5/204). De Spaanse schimmel viel op door zijn gedragenheid en kracht in beweging. Ike Niesing van de Margrietruiters werd een keer eerste in de M1 met haar Bazaars Mafia (185.5)

Hippische agenda:
22 juni: dressuurwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen; 23 en 24 juni: dressuurwedstrijd bij PSV de Lekzoomruiters in Culemborg; 24 en 29 juni: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 30 juni: dressuurwedstrijd bij Tielerwaard-West in Herwijnen, finale Bixie Betuwe Cup bij Ons Genoegen in Beesd en Paardendoedag bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath; 1 juli: dressuurwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen; 4 juli: avonddressuurwedstrijd bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath; 7 juli: dressuurwedstrijd bij PSV de Margrietruiters in Ommeren; 8 juli: dressuurwedstrijd bij manege Satana in Erichem.