Bruce Buyserd onverslaanbaar

Hij lijkt inmiddels onverslaanbaar, maar hoe dan ook hij heeft de paarden die hij uitbrengt voor eigenaren allemaal supergoed aan het lopen. Bruce Buyserd reed tijdens de wedstrijd van Ons Genoegen zaterdag bij hippisch centrum De Lingebrug met drie paarden in de prijzen.

Met Discovery, een nakomeling van United maakte Bruce in Zoelen een succesvol debuut in de klasse ZZ-Licht en werd twee keer eerste met percentages van 63.29 en 65.71. Met de extra bewegende Hianca won hij beide Z1-proeven, met 62.79 en 62.50, en in het zadel van Empire mocht hij in dezelfde rubriek twee keer als tweede aansluiten met 60.59 en 61.32. Bruce runt in het dagelijks leven trainings- en handelsstal Buyserd. Machteld Hoeflake is eveneens een bekende naam in de regio en een trouwe starter op de wedstrijden in Zoelen. Deze keer was ze van de partij met de door de familie Hoeflake zelf gefokte Ivano H. "De Lingebrug ligt tegenover het huis waarin mijn ouders en ik wonen. Het is een fijne accommodatie om te rijden en ik start er dan ook graag. Met Ivano H behaalde ik er een mooie eerste plaats in klasse L2 met een percentage van 69.67. Op mijn protocol stond erg leuk commentaar van de jury: "Goed gereden, ik ben fan van het paard!" Na afloop van de wedstrijd werd in de avond een prijsuitreiking georganiseerd voor de ruiters/amazones, die aan drie van de vier indoorwedstrijden van rijvereniging Ons Genoegen hadden meegedaan en het beste resultaat hadden neergezet. In deze speciale competitie behaalde Ivano H een overall tweede plaats, waarvoor we een hele mooie prijs in ontvangst mochten nemen." Op de wedstrijd in Zoelen werd tevens goed gepresteerd door twee ponyamazones van PSV De Margrietruiters. Julia van Raaij zette in het zadel van Boy twee keer de klasse L1, kleine maat op naam (187/185). In dezelfde klasse, maar dan grote maat legde Lois Berends twee keer beslag op de tweede plaats met mooie scores, 197 en 190.5. Een dag later konden de dressuurruiters terecht bij manege De Paardesprong in Neerijnen. Hier regende het echter vanwege de stormachtige weersomstandigheden afzeggingen. Wendy van der Stelt deed er wel mee met haar Dione. In de klasse M1 mocht de amazone uit Kapel-Avezaath twee keer als tweede opstellen met haar getalenteerde vosmerrie en behaalde tevens een winstpunt.

Hippische agenda: 16 en 23 maart: dressuurwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen; 22 en 24 maart: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 16 en 17 maart: dressuurwedstrijd bij De Harten Hoeve in Deil; 31 maart: dressuurwedstrijd bij manege Satana in Erichem.