Bueno van het Gildeland in vorm

KAPEL-AVEZAATH Bij PSV De Roskam vond afgelopen weekend een dressuurwedstrijd plaats. Voor ponycombinaties van Kring Rivierengebied was dit het laatste selectiemoment voor kwalificatie voor de Gelderse Indoorkampioenschappen. Bueno van het Gildeland kwam deze wedstrijd twee keer in de baan. In de B/AB werd hij fijn voorgesteld door Danique Mostert en zij werd dan ook eerste met 182 punten. Eva Berends deed vervolgens met hem mee in de volgende klasse, de L1/AB. Ook dit optreden leverde een oranje lint op, met 183.5 punten. In de klasse B/D werd sterk gereden. De inmiddels behoorlijk ervaren Franka Koster stelde de expressief bewegende Gaia Royal Fortuna van Lilian Kreuger heel fijn voor en dit resulteerde in een eerste plaats met een score van 201. Als tweede aansluiten in die rubriek mocht Sanne Blik met de palomino, Contessa's Top Gun (193). Sanne heeft nog weinig ervaring met wedstrijd rijden, maar weet al goede prestaties neer te zetten. Boris van Giersbergen springt het liefst met zijn pony, maar rijdt af en toe ook een dressuurproef met Pim. Hij won de klasse L1/C met 180.5. Thuis wordt hij in de training niet alleen geholpen door zijn moeder, maar ook door zus Isa die zowel een pony als paard succesvol uitbrengt in de dressuursport. In dezelfde klasse, maar dan bij de paarden ging Jantien Jongepier overtuigend aan kop met haar Jersey Boy (201/199.5). De zoon van dressuurtopper Netto viel positief op door de fijne overgangen en zijn werkwilligheid. In de M2 werd Reini de Bruijn twee keer eerste in het zadel van Farina F (188.5/182). Reini heeft pas onlangs het rijden weer opgepakt na een periode van pech. Ze startte meteen in de M2. Ondanks dat deze klasse bekend staat als lastig, heeft ze vanaf het begin winst en er bovenaan bij gereden. Daarmee is de amazone uit Maurik in ras tempo op weg naar de klasse Z1. In deze klasse was zondag nog een eerste prijs voor Laurie Jansen met Farida met 219.5. Hoogtepunten waren de negens op het protocol voor halt houden en houding en zit.

Drukke dagen aankomend weekend bij manege De Paardesprong in Neerijnen. Op vrijdagavond 11 januari wordt door KringRivierengebied een even leerzame als gezellige avond georganiseerd met de workshop "Jureren kun je leren!" Voor degenen die het hebben gevolgd is dit het derde deel van deze interessante workshop. De vorige keren kwamen de proeven in de klassen B tot en met M2 aan bod, nu is dat het niveau Z1 t/m ZZ-Licht. Op deze avond vindt tevens de huldiging van de kersverse indoorkringkampioenen plaats. De avond begint om 19.30 uur. De Kring vraagt een bescheiden bijdrage van 5 euro per persoon, dit is inclusief één consumptie. Er kan voor de workshop worden aangemeld door een mail te sturen naar marinaburger@hetnet.nl.

Een dag later en wel op zaterdagavond is op dezelfde locatie, bijna al traditioneel, een kür op muziek voor paarden- en ponycombinaties uitgeschreven. Het belooft een prachtige avond te worden, immers niets is mooier om naar te kijken dan een dansend paard met ruiter, die worden meegenomen door de muziek! Overigens kunnen deelnemende ruiters naast de kür ook nog een reguliere dressuurproef rijden. Aanvang 18.00 uur.

Hippische agenda: 11, 25 en 27 januari: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 11 januari: Clinic Jureren kun je leren! Bij manege De Paardesprong in Neerijnen; 12 januari: Wedstrijd Kür op Muziek bij manege De Paardesprong in Neerijnen en menwedstrijd bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath; 13 en 19 januari: dressuurwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen; 20 januari: dressuurwedstrijd bij De Harten Hoeve in Deil.