• Ab Donker

BZS pakt dure punten tegen Beesd

BEUSICHEM BZS heeft in de degradatiestrijd tegen concurrent Beesd een zwaarbevochten 1-2-zege behaald. BZS is daarmee zo goed als veilig en krijgt aansluiting bij de middenmoot.

In de 1ste helft ging de strijd gelijk op. BZS kon nog weinig kansen uitspelen. Beesd werd alleen gevaarlijk door drie vrije trappen van Rens Bronk. Eén belandde op de lat, de andere werd een prooi van keeper Van Nuijssenborgh. De derde vrije trap werd door Rens Bronk in een doelpunt omgezet (1-0). Dat was tevens de ruststand.

In de 2e helft was BZS de betere ploeg en wist het Beesd terug te dringen. In de 60ste minuut leverde dat de verdiende gelijkmaker op van Jordy Kok na een fout van keeper Dennis de Vaal (1-1).

Beesd probeerde wat terug te doen, maar meer dan een buitenspelgoal van Igor Bassa zat er niet in. In de 70ste minuut kwam BZS in ondertal na een tweede gele kaart voor Jermain Bothof. BZS werd hier niet zwakker door en wist Beesd haar wil op te leggen. Dat resulteerde in de 78ste minuut zelfs in de winnende treffer van invaller Casper Ehlhardt (1-2).

BZS kreeg nog een riante kans voor open doel, maar Niels van Dooyeweert miste. Vlak voor tijd kreeg Kevin Spronk voor Beesd nog een vrije trap. Keeper van Nuijssenborgh tikte de bal uit de bovenhoek en stelde daarmee de zege veilig.

Voor Beesd dreigt nu de nacompetitie als redmiddel om lijfsbehoud te bewerkstelligen.