• Gemma Jansen

Caroniki nu wel in de prijzen

Monique Hendriks van PSV De Roskam heeft de smaak van het wedstrijd rijden te pakken. Ze gaat momenteel regelmatig op pad daarvoor met haar Zinette. Vrijdagavond deed dit duo mee aan de dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij en werd in de klasse B twee keer eerste met 194.5 en 190 punten. Op dezelfde locatie werden topscores, 208.5 en 207.5, gerealiseerd in de klasse L2 door Jessica Edel met haar Friese ruin, Tjeerd. Lorraine van den Brink uit Tiel deed zondag, net als vorige week, met haar Caroniki mee aan de Subtopwedstrijd bij manege De Paardesprong in Neerijnen. De fijn bewegende vosmerrie had duidelijk minder last van spanning en dat kwam het resultaat ten goede: een vierde prijs in de Prix st. George met een score van 64.71. Plaatsgenoot Jessica van Vulpen was vorige week zondag ook van de partij met haar Everton. Toen miste ze net een winstpunt in de Intermediair I, maar dat lukte deze keer wel met haar grote Tango-nakomeling (61.62). Hetzelfde overkwam Jacqueline Wildemans. Bleef vorig weekend haar percentage in de Grand Prix met Caliber nog onder het winstwaardige percentage van 60, zondag wist de handige amazone uit Wadenoijen een score van 61.20 te realiseren met haar extra bewegende Vivaldi-zoon.

Aankomend weekend vindt de laatste subtopwedstrijd van de serie van drie plaats in Neerijnen. Op de startlijst prijkt inmiddels de naam van Thamar Mobach. Het is al even geleden dat ze met haar Dakar Utopia gestart is. Ze had haar aandacht even verlegd naar de opleiding van haar springpaard Jappeloe. Overigens lijkt deze schimmel ook in de dressuurring goed mee te kunnen komen. "We deden zondag mee aan de wedstrijd in Boven-Leeuwen en startten voor het eerst in de klasse M1. In de proeven was hij nog wat onwennig, maar dat is logisch, want vanwege zijn jonge leeftijd heeft hij ook nog maar weinig ervaring in de dressuurring. Desondanks liet hij zich fijn rijden en we werden dan ook twee keer eerste met 192.5 en 186 punten. Volgende week zaterdag ga ik in Neerijnen springen met Jappeloe en er een dag later dressuur rijden met Dakar!"

Hippische agenda: 14 en 26 april: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 12 t/m 14 april: ruiterweekend bij manege De Paardesprong in Neerijnen; 20 april: dressuurwedstrijd bij PSV De Margrietruiters in Ommeren; 21 april: dressuurwedstrijd bij Manege Satana in Erichem; 22 april: dressuurwedstrijd bij RV Ons Genoegen in Beesd; 27 april: dressuurwedstrijd bij PSV De Roskam in Kapel-Avezaath, 28 april: dressuurwedstrijd bij PSV De Lekzoomruiters in Culemborg; 10 mei: dressuurclinic Dirk de Haas en Jorgen Ros bij PSV de Margrietruiters in Ommeren.