Combinaties Stal Contessa in topvorm

RAVENSWAAIJ Vanwege de slechte weersomstandigheden werden voor zondag de dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij en de selectie springwedstrijd bij HC de Lingebrug afgelast. Op zaterdag kon er in Zoelen nog wel worden gesprongen voor selectie. Op dat moment was de weersgesteldheid nog goed.

De startlijst was overvol en er werd goed gepresteerd. Ondermeer door Vera Meurs. Zij brengt sinds kort pony Contessa's Top Gun uit tussen de paarden. In de BB bleef dit duo niet alleen foutloos, maar scoorde tevens de hoogste punten voor stijl, 73, met als resultaat een eerste prijs. Dit succes herhaalde zich vervolgens in de klasse B. Stalgenoot Anouk van Hese deed met Contessa's Winston mee in de klasse B/C. Ze bleef hierin foutloos over twee omlopen en behaalde met een stijlscore van 66 een tweede prijs. Linda van Loon van rijvereniging De Batouwers heeft haar Indy momenteel fijn aan het springen en mocht na een mooie rit opstellen als tweede in de klasse B. In het eerste parcours van deze klasse viel Jannick van Haaften net buiten de prijzen. Om vervolgens in het tweede parcours met zijn Grande d'Hotot sportief revanche te nemen en na een mooie rit deze rubriek op naam te zetten. Jannick komt uit voor PSV de Roskam. Van deze club waren meer combinaties succesvol. Zo was er in de klasse L een tweede prijs, na een foutloze en snelle rit, voor Cecile van Valburg met haar extra springende Woudenberg's Zebalia. Clubgenote Mendel Janssen stuurde Take it Easy naar een eerste plaats in de BB/DE en mocht vervolgens in de goedgevulde klasse B/DE opstellen als derde. Lizet van Weelie en haar Miranda hebben in het springen de smaak goed te pakken. Over twee parcoursen in de B/DE behaalde het duo een eerste en tweede prijs en tevens de hoogste stijlscore van de ponycombinaties. In het eerste parcours voor de klasse L/DE was Sandu van Iris van der Gaag nog niet zo goed bij de les. Dit was in het tweede parcours wel het geval en dat resulteerde in een eerste prijs voor dit duo. Tonke van de Pol uit Eck en Wiel deed aan de wedstrijd mee met twee troeven. Met Nini Z viel ze net buiten de prijzen, maar in het zadel van Hakuna Matata mocht ze na een fijne en foutloze L-ronde opstellen als derde. De afgelaste selectie springwedstrijd van afgelopen zondag kan eventueel worden ingehaald op 23 december bij HSA Ravenswaaij.

Hippische agenda: 15 december: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 15 december: veteranenwedstrijd dressuur bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath; 16 en 17 december: dressuurwedstrijd om de Zilveren Roskam

bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath; 22 en 23 december: Night of the Horse, vierentwintiguurswedstrijd bij HSA Ravenswaaij, waaronder een ingelaste spring selectiewedstrijd; 23 december: dressuurwedstrijd bij Stal de Kooihoeve in Rhenoy en Friezenwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen.