• Theresa Vonk en Manuela van Biesbergen
  • Theresa Vonk en Manuela van Biesbergen

Daantje Vossenaar in finale district voor DOS Sportief

ECK EN WIEL Jeugdturnster Daantje Vossenaar van DOS Sportief leverde in de regiofinale van Midden-Nederland een knappe prestatie door zich te plaatsen voor de districtsfinale. Dat deed zij in de vijfde divisie en een twaalfde plaats in een veld van 27 turnsters.

De sierlijk turnende gymnaste startte wat zenuwachtig op de evenwichtsbalk, maar hield zich wel staande. Zij kwam met 12.850 punten verrassend goed weg. In de jongste leeftijdsgroep van deze categorie maakte zij echter op vloer een val bij de overslag. Desondanks bleef een score van 13.350 punten over. Sprong verliep hoopvol en brug leverde zelfs 13.300 punten op. Zo ontstond een aansprekend totaal van 50.525 punten. In verband met de geweldige concurrentie en kleine onderlinge verschillen niet genoeg voor eremetaal. De twaalfde plaats leidde wel tot plaatsing voor de districtsfinale op zaterdag 10 juni.

In categorie instap was voor DOS Sportief debutante Anne-Maayke Swijnenburg van de partij. Duidelijk geïmponeerd door heftige strijd in een belangrijke finale beleefde zij een wisselende start op brug. Wel met een hoge moeilijkheidsgraad, maar ook met uitvoeringsfoutjes. Op de balk zette zij strakke oefening neer, maar hier ontbraken de vereiste "plusjes" om mee te draaien in de top. Anne-Maayke besloot met knappe sprongen. Trainster Theresa Vonk toonde zich tevreden met het resultaat van een 22ste plaats en het totaal van 48,975 punten. ,,Zij heeft zich goed staande gehouden'', zo luidde haar oordeel.

Foto's: Daantje Vossenaar demonstreert haar lenigheid met een vlekkeloze spagaat.

Een vrolijke Anne-Maayke Swijnenburg beleeft haar eerste regiofinale.