DOS Sportief pakt fors uit in nieuwe seizoen

ECK EN WIEL In het nieuwe seizoen presenteert DOS Sportief een groots opgezet programma. De Eck en Wielse club concentreert alle bewegingsactiviteiten in de sportzaal aan de Hellenbergsestraat, die hierdoor een vrijwel volledige bezetting kent. De afdelingen streetdance bijten op maandag 24 augustus de spits af.

Met de gewijzigde opzet zijn vooral elementen ingebouwd met een lichamelijk opvoedend karakter. Zo is er voor de kleinsten een groep Beweegkids met lessen die automatisch naar het Nijntje-beweegdiploma leiden. Daarmede maakte DOS Sportief vorig seizoen als eerste in de Betuwe een start. Nu kan tegen een relatief zeer voordelige contributie aan deze scholing worden deelgenomen onder de deskundige leiding van Jolanda van 't Verlaat. Ouders wordt aangeraden kinderen dit beweegdiploma te laten halen alvorens voor zwemlessen te kiezen. In het traject worden namelijk de altijd belangrijke motorische kwaliteiten van het kind getest en beoordeeld. Bij eventuele problemen zelfs met een verwijzing naar deskundige instanties.

Voor de volwassenen geeft Jolanda van 't Verlaat op de woensdagochtend een bewegingsles binnen de groep DOS-Fit. Deze is zelfs aansluitend op die van de Beweegkids voor diploma-1 om eventueel een combinatie te kunnen maken van de lestijden.

De streetdance is bij DOS Sportief een groot blok op de maandag. Drijvende kracht achter deze groep blijft Lidianne van Ingen, maar zij laat de uitvoerende taken wegens zwangerschap nu over aan de Jessie Schreuders. Iemand met jeugdig elan, recent geslaagd voor haar dansdiploma en bruisend van enthousiasme.

Bij Gymsport op dinsdag heeft Wesley van der Hatert het stokje overgenomen van Mathijs Gerritsen. De laatste blijft op andere vlakken de club trouw. Hij droeg zelf zijn studiegenoot uit Lienden aan als opvolger. Van der Hatert studeert volgend jaar af als gymdocent van AALO. DOS Sportief wil met Gymsport de totale jeugd in beweging krijgen door een gevarieerd en uitdagend lesprogramma. Hierin ligt vooral het vrije bewegen opgesloten met bezig zijn aan toestellen, spel en dans.

Freerunning-bootcamp

Spannend zijn de takken freerunning en bootcamp. De eerste (elke donderdag) heeft een grote vlucht genomen met drie afdelingen onder leiding van Harry Swijnenburg. Nu is ook al enige tijd Mathijs Gerritsen hierbij betrokken. Freerunning behoort inmiddels ook tot de sporten binnen de KNGU. Het gaat daarbij vooral om lef en durf, spreekt tot de verbeelding van jong en oud en neemt bij DOS Sportief een voorname plaats in. Inmiddels heeft de club ook meerdere materialen aangeschaft om de klimmende en springende menigte attractieve lessen te bezorgen. Bootcamp op woensdag en zondag gaat nog een stap verder als het om doorzettingsvermogen gaat. Hans Scholtus en Mathijs Gerritsen trekken er met een groep op uit in de vrije natuur om hindernissen te overwinnen, maar ook oefeningen te doen om de conditie te testen. Met succes nam deze groep al meermalen deel aan de Mud and Water Challenge op het Eiland van Maurik.

Op het vlak van wedstrijden heeft DOS Sportief een grote naam opgebouwd, zowel regionaal als landelijk. De club kent bij het turnen een grote selectie verdeeld over twee groepen. Daarbij vormt de Plus-afdeling een voorname schakel. Hierin zijn gymnasten opgenomen die voorkeur hebben uitgesproken voor een aantal uren extra toestelturnen, maar ook toekomstige talentjes. Deze mix heeft met name het afgelopen seizoen tot prachtige resultaten geleid. Vanuit deze groep stromen turnsters door naar de echte damesselectie, die vooral bestaat uit leden binnen de derde en vierde divisie. DOS Sportief beoogt met deze groep een peil te bereiken dat deelname aan het landelijk circuit mogelijk maakt. Nieuwe talenten mogen zich altijd aanmelden voor een test door de technisch kundige leiding. Helma van der Ven is degene die de totale coördinatie van de selectie voor haar rekening neemt, inclusief het uitgebreide wedstrijdprogramma.

Alle bijzonderheden over de sporten zijn te vinden op de website van de club: www.dossportief.nl

Het complete lesrooster van DOS Sportief voor het seizoen 2015 - 2016 ziet er als volgt uit:

Maandag (startdatum 24 augustus)

16.00-17.00  Beweegkids 2 (4-6 jaar) beweegdiploma 2 voor peuters/kleuters

17.00-18.00  Streetdance Little Dancers (4, 5 en 6 jaar)

18.00-19.00  Streetdance Streetgirls (7 en 8 jaar)

19.00-20.00  Streetdance React (9, 10 en 11 jaar)

20.00-21.00  Streetdance DOS EXPLOSION (12+)

Dinsdag (startdatum 25 augustus)

16.00-17.00  Gymsport, gevarieerd aanbod gym (vanaf 5 jaar)

17.00-18.00  Damesselectie Plus

18.00-20.00  Damesselectie Plus Wedstrijdgroep

Woensdag (startdatum 26 augustus)

09.30-10.30  Beweegkids 1 (2-4 jaar) beweegdiploma 1 voor peuters/kleuters

10.30-11.30  DOS Sportief FIT (voor volwassenen)

17.00-20.00  Damesselectie (divisie 3 en 4)

20.00-21.15 DOS Bootcamp

Donderdag (startdatum 27 augustus)

16.30-18.00   Free Running (basisschool groep 5 en 6)

18.00-19.30   Free Running (groep 7, 8 en brugklas +)

19.30-21.00   Free Running Free Sport 

Vrijdag (startdatum 28 augustus)

17.00-20.00   Damesselectie (divisie 3 en 4)

Zaterdag (startdatum 29 augustus)

09.00-11.00   Damesselectie Plus

11.00-13.00   Damesselectie Plus

Zondag (startdatum 30augustus)

10.30-11.45 DOS Bootcamp

Bij foto's:

Helma van der Ven - hier in gesprek met talent Kim Visscher - coördineert en leidt bij DOS Sportief het volledig wedstrijdprogramma en de contacten met de leiding.

Met groots opgezette shows zijn er ook mooie nevenactiviteiten voor alle leden, zoals hier met de reis naar Hollywood.

Streetdance neemt bij DOS Sportief en voorname plaats in. Er zijn twee aparte uitvoeringen in zomer- en kerstsfeer en meerdere demonstraties, altijd met grote publieke belangstelling.

Freerunning behoort tot de nieuwe sporttakken bij DOS Sportief. Gangmaker Harry Swijnenburg laat dat hier even zien in eigen omgeving.