• Cees van Cuijlenburg en Theresa Vonk
  • Cees van Cuijlenburg en Theresa Vonk
  • Cees van Cuijlenburg en Theresa Vonk

DOS Sportief zet seizoen met veel beweging in

ECK EN WIEL Bij DOS Sportief is met frisse moed begonnen aan het nieuwe seizoen. Niet alleen met de lessen binnen het reguliere rooster, maar nog meer met de passende afstemmingen tussen bestuur en leiding. De club wil daarmede eenheid uitstralen in het totale beleid. Een interessante teambuildingsdag vormde het platform voor deze component.

De voortvarende start maakte nog eens duidelijk dat bij DOS Sportief veel lijnen parallel lopen. Ook de invoeging van de voormalige Malderick-afdelingen kreeg een geruisloos verloop. De integrale functie van de vereniging binnen de gemeente Buren breidde zich in belangrijke mate uit. Een paradepaardje daarbij is de hoge waarde van het technisch kader en de jurygroep.

Voorzitter Peter van Dijk zegt bij de aanvang van het nieuwe seizoen: ,,Er is weinig wisseling in het aantal leden. Dat brengt continuïteit in de diverse afdelingen. Het geeft ook zekerheid aan de leiding. Gelukkig maar, want het doel van DOS Sportief blijft ongewijzigd: "zoveel mogelijk mensen laten sporten in een veilige en gezellige omgeving."

DOS Sportief beschikt over een team van leiding met een groot clubhart. Van Dijk: ,,Hierdoor zijn er gelukkig weinig verschuivingen. Wel waren wij genoodzaakt op zoek te gaan naar een nieuwe instructeur voor de freerunning." In de persoon van Pim Derksen - die ook les geeft bij ILO in Lienden - is een uitstekende vervanger gevonden. Een energiek en razend enthousiast persoontje, die in eerste instantie nog even wordt bijgestaan door de huidige trainer Tim Tetteroo. ,,Gelukkig dat verenigingen elkaar op deze wijze helpen'', zegt Van Dijk lovend.

Waardevol kader

De voorzitter van DOS Sportief benadrukt nog eens dat goede leiding dun gezaaid is. ,,Wij beschikken gelukkig over een groot aantal gedreven personen. Zij worden geassisteerd door jonge assistenten bij wie de aandacht en inzet eveneens geweldig is." Het nieuwe seizoen aftrappen gebeurde met een ongekend grote motivatie. Van Dijk vertelt: ,,Een teambuilding in de sportzaal, ergens informeel maar bij ons vooral van belang om met elkaar van gedachten te wisselen over het reilen en zeilen van de vereniging."

Bestuur, leiding en assistenten werden onderverdeeld in vijf groepen met de opdracht om een activiteit te bedenken die inzetbaar is over de volle breedte van DOS Sportief. Dit is vooral van belang om bij acute gevallen, zoals bij plotselinge ziekte van de leiding, onmiddellijk een vervanger in te zetten om de lessen te laten doorgaan. De creativiteit bij het kader bleek groot want binnen een half uur waren er vijf spannende activiteiten bedacht met elementen als een mattenrace, een hoelahoep spel en zelfs bootcamp. In elk geval elementen die iedereen in zijn of haar les kan toepassen.