• Hilde van Noort
  • DOS-toestelfinale NH kwartet jeugd juni 2017

    Hilde van Noort
  • Hilde van Noort
  • Hilde van Noort

DOS-talent Noëlle Stap turnt naar dubbel brons

ECK EN WIEL Hoe innemend de turnsport kan zijn bewijst de kleine en jonge Noëlle Stap in de instapcategorie van de tweede divisie tijdens de toestelkampioenschappen van de regio Noord-Holland. Het talent van DOS Sportief bekroont het seizoen met twee derde podiumplaatsen. De daaraan verbonden bronzen eremedailles vormen voor haar gelijktijdig een beloning van ongekend plezier beleven in de sport.

De tweede divisie is in de klasse van Noëlle Stap een niveau waarin van het nationaal aanstormend talent een kwalitatief hoge prestatienorm wordt gevraagd. Op het juiste moment etaleert zij haar beste vorm, maar daarnaast ook een dosis progressie. De leiding kijkt verbaasd toe hoe zijn aan de rekstok (voorbereiding brug ongelijk) liefst 13.050 punten scoort. ,,En dan te bedenken, dat zij bij de start van het seizoen nog maar rond de tien zat'', zo merkt coördinator Helma van der Ven fijntjes op. Maar daar blijft het niet bij. Op de evenwichtsbalk turnt Stap met elan, gepassioneerd en stabiel. Het resultaat is navenant met 14.050 punten. Het levert de turnster van DOS Sportief tweemaal een bronzen plak op, een beloning voor onafgebroken inzet en wilskracht.

Demy van Brenk, Marit de Boef en Jade Baars, doen bij de pupillen in de derde divisie een brok ervaring op. Zij presteren naar behoren, maar ervaren dat in het eerste landelijk niveau de krachtsverhoudingen anders liggen dan in de lagere divisies. ',,Een mooi leerproces en wel een goed besluit om het te doen'', zo stelt de technische leiding van DOS Sportief vast. ,,Het is de enige manier om een stapje hoger te komen''

Demy van Brenk klasseert zich als twaalfde bij sprong, twee-en-twintigste bij brug, drie-en-twintigste bij balk en een-en-twintigste bij vloer. Marit de Boef eindigt op sprong als een-en-twintigste, op brug als vijf-en-twintigste, op balk als een-en-twintigste en op vloer als zestiende. Jade Baars wordt acht-en-twintigste bij sprong, vier-en-twintigste bij brug, negentiende bij balk en acht-en-twintigste op vloer.

DOS Sportief krijgt bij dit groots opgezette evenement ook de kans om samen met OKK uit Den Helder haar organisatorische kwaliteiten te etaleren. Dat gebeurde met verzorging van de catering, bezetting van kassa en infostand, inzet van jury en meerdere bijkomende werkzaamheden.