Drie teams uit Lienden en Tiel doen mee aan de Roparun

TIEL Drie teams uit Lienden en Tiel doen mee aan de Roparun. Zij gaan op zaterdag 23 mei van start in Parijs of Hamburg en lopen, in estafette, in twee dagen naar Rotterdam. In aanloop naar de Roparun zamelen de teams zoveel mogelijk geld in. De opbrengst van de Roparun, vorig jaar 5,4 miljoen euro, gaat naar ruim 150 goede doelen die zich richten op palliatieve zorg voor mensen met kanker.

 

De opbrengst van de Roparun wordt niet besteed aan onderzoek, maar komt ten goede aan zaken die het leven van kankerpatiënten kunnen veraangenamen. Om geld in te zamelen organiseren teams allerlei acties, zoals het inpakken van boodschappen, het wassen van auto's, het houden van collectes en het zoeken naar sponsors. Ook verkopen de leden van een team Roparun-loten waarvan de opbrengst ten goede komt aan het doel.

 

Michael Beenhakker, directeur van Stichting Roparun: ,,Het is prachtig dat ook dit jaar zoveel mensen zich belangeloos inzetten voor de Roparun. Ik hoop dat ook de inwoners van Lienden en Tiel hun Roparunteams ondersteunen. Mensen die een bepaald team willen ondersteunen, kunnen dit team aan de hand van het teamnummer opzoeken op www.roparun.nl."

 

Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die ieder gemiddeld zo'n 65 kilometer lopen, dat is meer dan anderhalve marathon. Er doen dit jaar 320 teams mee. Gemiddeld bestaat een team uit 25 personen, waaronder fietsers die de lopers begeleiden. Ieder team levert een geweldig sportieve prestatie. Samen met de ruim 400 vrijwilligers zijn er zo'n 8.500 mensen actief voor dit goede doel.

 

Dit jaar doen in Lienden en Tiel de volgende teams mee: Team 30: Juliën/b-Cat uit Lienden, Team 166: Ziekenhuis Rivierenland uit Tiel en Team 242: Waterschap Rivierenland: de Waterlopers uit Tiel.

 

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Ruim 8000 lopers, fietsers, chauffeurs en verzorgers zamelen met deze sportieve prestatie geld in voor mensen met kanker. De Roparun is ontstaan in 1992 en heeft inmiddels ruim 62 miljoen euro opgebracht. De Roparun ondersteunt goede doelen die zich richten op palliatieve zorg voor mensen met kanker. Dit jaar start de 24e editie van de Roparun op zaterdag 23 mei in Parijs en Hamburg. Op maandag 25 mei finishen de teams op de Coolsingel in Rotterdam.