• Finalisten tennistoernooi Ridderweide 2019.

    Ridderweide

Druk bezet tennistoernooi Ridderweide Open en Padel

TIEL Het toernooi op de banen van tennisclub Ridderweide is uniek te noemen. Naast het tennistoernooi vindt er namelijk gelijktijdig een padeltoernooi plaats. Om padel mogelijk te maken heeft de vereniging op haar jaarvergadering een tennisbaan opgeofferd om ruimte te maken voor deze nieuwe populaire tak van sport . Bij beide toernooien was de belangstelling om deel te nemen heel groot.

door Frits Kat

Voor padel melden zich 55 mensen aan en bij tennis was een voor-weekend noodzakelijk. Hierbij deed zich het probleem voor dat het voor-weekend samenviel met de finale -weekenden van de tennistoernooien in zowel Buren als Ochten. Een aantal spelers was daarbij betrokken. Met wat passen en meten en wederzijdse goede wil lukte het echter allemaal. Een nieuwigheid bij het tennistoernooi was de deelname van jeugd vanaf 15 jaar. Hiervoor was toestemming gegeven door bondsgedelegeerde, C. v.d. Brink. Zowel bij tennis als bij padel werd gespeeld in poules. Men hoefde dus niet naar huis na de eerste verloren wedstrijd. Een open toernooi in de buitenlucht heeft echter altijd een probleem met het weer. Gaat het regelmatig regenen of blijft het droog en is de temperatuur aangenaam? Alleen op woensdag was de regen spelbreker en moesten er twee rondes gespeeld worden in de hal. In zijn algemeenheid was het bepaald fris, zo niet koud.

De 55 mensen die aan het padeltoernooi deelnamen, waren ingedeeld in drie groepen. Twee voor gevorderden in dit nieuwe spel. In de andere categorie namen mensen uit de regio het tegen elkaar op. Waren het bij tennis vooral mensen uit de regio, bij padel kwam een groot aantal spelers en speelsters uit de provincies Noord-Brabant en Utrecht. ,,Padel is erg geschikt voor jongeren en het is hipper en sneller dan tennis vertelt aldus Dorien Termeer, lid van de toernooiorganisatie. ,,Bovendien is entertainment in de vorm van muziek geen probleem maar zelfs sfeerverhogend."

Voor volgend jaar wil men beslist met de combinatie van de twee toernooien doorgaan maar hoopt men wel op minder regen en een hogere temperatuur.