• Helma van der Ven
  • Helma van der Ven
  • Helma van der Ven
  • Helma van der Ven
  • Helma van der Ven

Dubbel zilver voor Esther Beets van DOS Sportief

ECK EN WIEL De deelname van DOS Sportief aan de competitie in de sterke regio Noord-Holland heeft Esther Beets twee zilveren medailles opgeleverd tijdens de toestelfinales. Lynn Verbeek greep naast de prijzen door pure pech.

Coach Helma van der Ven – tijdens deze wedstrijd voor het laatst in actie op de vloer – toonde zich niettemin content met het resultaat. ,,We hebben hiervoor gekozen omdat de deelneemsters op alle vier de toestellen kunnen turnen. Ook automatische geplaatst zijn bij deelname aan twee wedstrijden."

Bij de junioren in de derde divisie (landelijke lijn) zagen Esther Beets en Lynn Verbeek zich geconfronteerd met liefst 24 concurrenten. Beets turnde een gave brugoefening. ,,Energiek, strak en stijlvol'', zo stelde Van der Ven vast. Zij kreeg hiervoor 11.650 punten toegekend en terecht het zilver omgehangen. Verbeek zag haar perspectieven in rook op gaan door het missen van een zolendraai. Zij probeerde nog wel het probleem op te lossen, maar dat mislukte.

Het optreden aan de evenwichtsbalk liep op een teleurstelling uit. Behaalde zij beiden vorige maand nog de hoogste score op dit toestel nu stonden zij er eenmaal naast met de daarbij behorende volle punt aftrek. Plaats zestien voor Esther en twintig voor Lynn waren niet bepaald bemoedigend. Het sierde echter de twee dat zij de draad kordaat weer oppakten. Op vloer liet Esther Beets een oogstrelende oefening zien, schitterend afgewerkt en gepresenteerd met passie voor de muziek en de turnsport. De jury waardeerde dit optreden met 12.500 punten, goed voor de zilveren medaille.

Lynn Verbeek reikte op vloer tot 12.100 punten. ,,Ook een aansprekende oefening, maar net iets minder strak'', concludeerde trainster Helma van der Ven. Een zesde plaats was het resultaat. Maar Verbeek had vooral haar zinnen gezet op een medaille bij sprong. De eerste poging was daar zeker goed voor geweest. De tweede sprong gooide echter roet in het eten, want die kreeg niet de gewenste uitvoering. Zo bleef het bij een vijfde plaats voor Lynn Verbeek aan dit toestel en een vijftiende voor Esther Beets.