Echteld wint met 2-3 in Druten

ECHTELD - In de derde klasse D Oost rukte Echteld verder op naar de veilige middenmoot. In Druten won de ploeg met 2-3 van DIO'30.

Echteld pakte de wedstrijd voortvarend aan en was voor rust verreweg de bovenliggende ploeg. Halverwege de eerste helft leverde dat de terechte 0-1 op. Michael Zuidhoek passeerde de doelman van de Drutenaren. Nog voor rust voegde Zuidhoek een tweede treffer daaraan toe: 0-2.

Na rust oogde de voor de pauze zo sterk opererende verdediging van Echteld niet goed en kwam DIO'30 op 1-2. Seref Kaya herstelde kort daarna de voordelige marge van twee treffers door een vrije trap keihard in het doel te kegelen: 1-3.

Ondanks legio kansen voor de bezoekers bleef het bij dat derde doelpunt. De aanvallers hadden het vizier niet zuiver staan. Kort voor tijd kwam de thuisclub op 2-3.

Na de overwinning neemt Echteld nu plaats negen in op de ranglijst. De achterstand op de andere middenmoters bedraagt echter slechts een of twee punten. Een volgende overwinning zal de ploeg laten stijgen tot bovenaan de middenmoot.