Elske vanaf nu sportmerrie

KAPEL-AVEZAATH Reini de Bruijn is door een vervelende val van haar paard Farina tijdelijk zelf even niet in staat om te rijden, dochter Floor is echter onverminderd fanatiek. Zij deed zondag met haar vierentwintigjarige Lilly Blanch MM mee aan de wedstrijd bij manege Blauwendraad in Rhenen. Floor had goed geoefend afgelopen week en haar pony liep met losrijden dan ook erg fijn. In de eerste proef zaten nog wat afstammingsfoutjes, maar in de tweede proef liep Lilly heel erg netjes. Het resultaat mocht er in ieder geval wezen; twee keer een eerste prijs (815/181).

Dichter in de buurt, in Kapel-Avezaath werd bij PSV de Roskam een dressuurwedstrijd georganiseerd voor M- en Z-combinaties. Laurie Jansen werd daar in de M1 met Farida in de goedgevulde rubriek een keer tweede en derde (189/185). Op dezelfde locatie startte Cobie van der Vaart met haar brave Elske. Best spannend, want de Friese merrie had nog twee winstpunten in de Z1-klasse nodig voor het behalen van haar sportpredicaat. De opzet lukte prima, want het Tielse duo werd eerste en tweede (221/210). Elske is nu precies op tijd klaar met het uitkomen op wedstrijden, want aankomend voorjaar krijgt zij een veulen. Cobie is thuis inmiddels weer aan het trainen met een andere Fries. Rozemarijn Groenenboom startte in de Z2/DE, maar zij ging hiervoor met haar Dancing Highlight naar een andere locatie. Bij hippisch centrum De Lappenheide werd de combinatie, die uitkomt voor rijvereniging Satana twee keer eerste (67.69/64.00). Een goede oefening voor de deelname van Rozemarijn met haar palominoruin aan de Nederlandse Kampioenschappen op 5 maart in Ermelo, waarvoor zij zich hebben geplaatst middels de reservetitel op de Gelderse kampioenschappen.

Menclub Waal en Linge organiseerde een menwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen. Piet de Ronde uit Asch stuurde er zijn Mr. Bojangles naar een eerste plaats in de ZZ-dressuur. Bij de pony's werd deze klasse beide keren gewonnen door Hanno van Kalkeren uit Lienden (227/220). Zijn Mirthe van 't Gildeland verkeert in bloedvorm momenteel. Marisca Waasdorp stuurde haar voormalige rijpony Sterry twee keer naar een tweede plaats in de L-dressuur (197/191) en eindigde ook als tweede in de rubriek L-vaardigheid. Ook prijs in zowel de dressuur als de vaardigheid was er voor Miralda Otten. In de M-dressuur pakte ze met Zeros een eerste prijs (190). In de Z-vaardigheid mocht ze aansluiten als tweede. Suzanne Roman stuurde haar Zalvador naar het oranje lint na en dubbelnulrit in de M-vaardigheid. Deze menster van de Roskam mocht in dezelfde rubriek twee keer als tweede aansluiten met haar andere Shetlander, Petra. Judian Zaayer behaalde met haar Friese Veralien een eerste en tweede prijs in de Z-vaardigheid. Echtgenoot Teun wilde niet voor haar onderdoen en stuurde zijn tweespan Friezen, Jani en Jelske naar een tweede prijs in de B-dressuur (191). In dezelfde klasse maar dan bij de pony's was er nog een derde prijs voor Wilner Vervat met Ronny (184). Jan van Zetten stuurde de door hem zelf gefokte Edolein naar een eerste plaats in de L-vaardigheid.

Hippische agenda:

24 februari: Bixiewedstrijd bij PSV de Roskam; 4 en 11 maart: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 6 maart: dressuurwedstrijd bij manege De Paardesprong in Neerijnen; 5 en 12 maart: dressuurwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen; 13 maart: dressuurwedstrijd bij manege Harten Hoeve in Deil.