• Joop Kappert
  • Joop Kappert
  • Joop Kappert
  • Joop Kappert
  • Joop Kappert

FC Lienden degradeert

LIENDEN Na de 0-1 zege in de uitwedstrijd tegen ASWH in Hendrik Ido Ambacht ging FC Lienden in de return op eigen veld met 0-2 onderuit. De beslissende treffer viel in de blessuretijd, toen invaller Sam van de Kreeke een vrije trap feilloos achter keeper Jonkerman schoot. ASWH liet zich dit kadootje in de resterende minuten niet meer afpakken en liet FC Lienden in tranen achter. Voor FC Lienden betekent dit, na drie jaar Tweede Divisie, degradatie naar de Derde Divisie. ASWH kan feest vieren, want deze ploeg promoveert naar de Tweede Divisie.

Het strijdplan van FC Lienden vooraf was duidelijk. Afwachtend spelen en loeren op de counter met de snelle jongens als Guytho Mijland en Marlon Versteeg voorin. ASWH moest komen om de achterstand goed te maken. Al in de eerste minuut was ASWH via Ismael Yildirim dicht bij een treffer, maar keeper Jonkerman kon nog net redding brengen. ASWH kon verder niet echt gevaarlijk worden. Lienden kreeg ook kansen, maar Guytho Mijland en Marlon Versteeg stuitten op doelman Stefan Kok. Vlak voor rust kwam ASWH op voorsprong door Jesper van den Bosch, daarmee stonden de ploegen weer gelijk.

Na rust begon Lienden feller en kwam vaker in het vijandelijke doelgebied. Shuremy Felomina kopte hard rakelings over en Salim Mansouri teisterde de lat boven keeper Kok. Naarmate het einde naderde nam ook de spanning toe. De stemming werd grimmiger, wat arbiter Rob Dieperink noodzaakte om een aantal gele kaarten uit te delen. Nadat Mijland in kansrijke positie had gemist leek iedereen zich te schikken in een verlenging. Tot het fatale moment in de blessuretijd. Na de  0-2 liepen de emoties zo hoog op, dat aanvoerder Milad Intezar en invaller Mo Ajiach met rood weggestuurd werden.

Trainer Hans van de Haar, na te zijn bijgekomen van de ergste emoties: ,,Onze afwachtende tactiek met snelle counters werkte redelijk, vooral in de tweede helft had ik het gevoel, dat we de gelijkmaker zouden maken en een verlenging konden afdwingen. We hebben de kansen ervoor gehad, maar dan moet je ze wel maken. Helaas ging het toch nog mis. We zullen nu in Derde Divisie gaan proberen om zo snel mogelijk het verloren terrein weer goed te maken. Ons budget en onze organisatie zullen hetzelfde blijven. We gaan nu verder werken aan de samenstelling van de spelersgroep voor het volgende seizoen. Ik hoop daar eind volgende week meer informatie over te kunnen geven."