• Foto: Ab Donker

FC Lienden gestart met voorbereiding

LIENDEN FC Lienden is op zondag 16 juli gestart met de voorbereiding op een nieuw seizoen Tweede Divisie. Onder leiding van hoofdtrainer Hans Kraay Jr. is gedurende de hele week dagelijks hard getraind op de gloednieuwe kunstgrasmat. De pittige trainingsweek werd zaterdag afgesloten met een eerste oefenwedstrijd tegen een Betuws regioteam.

Lienden startte met een viertal nieuwe gezichten in de basis. In de verdediging begon Kenny Elders, afkomstig van Achilles'29 als linksback en Emilio Samsey, afkomstig van Magreb'90, in het hart van de defensie. Op het middenveld maakte Nathan Bijl, afkomstig van Hercules, zijn opwachting. Tot slot mocht Mauriker Nick Hak laten zien wat hij als spits in zijn mars heeft.

In de eerste helft wist het regioteam Lienden redelijk in bedwang te houden. Nick Hak liet twee goede kansen onbenut. Alleen Mo Bendadi wist met een mooi afstandsschot te scoren. In de tweede helft kwamen Jop van Steen (Achilles'29), Jawad Bellahsan (Magreb'90) en Loed Keizer (Hercules) in het veld. Vooral Bellahsan maakte een sterke indruk. Hij scoorde ook de 2-0 en de 4-0. Tussendoor had Nick Hak de 3-0 binnengewerkt. Ook de nieuwelingen Tijmen Bos (Candia'66) en de sterke Serge de Vries (de Bataven) kregen speeltijd. Het werd uiteindelijk nog 5-0 door Frank Wiafe Danquah, die een vrije trap direct binnenschoot.

Dinsdag 25 juli speelt FC Lienden thuis tegen RKC Waalwijk 2. Op zaterdag 29 juli is derde divisionist JVC Cuyk de tegenstander op de Abdijhof in Lienden.