• FC Lienden
  • FC Lienden

FC Lienden haalt fors uit tegen koploper Una

LIENDEN FC Lienden heeft in de uitwedstrijd tegen medekoploper Una in Veldhoven een uitstekende prestatie neergezet. De thuisclub werd met 0-4 van het veld gespeeld. Vooraf was verwacht, dat het een zwaar karwei zou worden.

Una is een bekende, maar ook altijd moeilijke tegenstander voor FC Lienden. Bovendien moest Lienden aantreden zonder alleskunner Milad Intezar. Hij was geselecteerd voor het nationale elftal van Afghanistan en hoopt daar zijn debuut te kunnen maken. Wouter de Vogel was zijn vervanger. Lienden schoot als een raket uit de startblokken. Binnen drie minuten was het al raak. Abderrahim Loukili was de man, die de Liendenaren op voorsprong zette (0-1). In het laatste kwartier voor de rust maakte Loukili nog twee mooie doelpunten en liet daarmee een glaszuivere hattrick noteren (0-3). In de tweede helft kon Lienden de voorsprong gemakkelijk consolideren en scoorde vlak voor tijd nog een vierde doelpunt. Mo Bendadi was de maker.

Trainer Hans Kraay glom na afloop van trots: ,,Wat een geweldig resultaat. Daar had ik echt niet op gerekend. Nu staan we weer op de plek, waar ik vind dat we thuishoren. Lekker in de bovenste helft van de ranglijst."