• foto Rias Immink
  • @FCLienden

FC Lienden kampioen van Nederland

LIENDEN FC Lienden is de algemeen landskampioen bij de amateurs van het seizoen 2014-15. De ploeg van trainer Hans van de Haar won ook de tweede wedstrijd van Kozakken Boys. Vorige week in Werkendam werd het 0-1 voor FC Lienden en zaterdagavond deed FC Lienden het met 2-0 nog eens dunnetjes over.

Voor de pauze werd er niet gescoord en was voorzichtigheid troef. Beide ploegen wilde geen averij oplopen. In de 63ste minuut zette Youssef el Jebli vanaf de linkerkant een hoekschop hoog voor. Bij de tweede paal kwam Rafael Uiterloo invliegen en de robuuste spits kopte de bal achter doelman Arie Lock: 1-0.

Kozakken Boys moest nu alle voorzichtigheid laten varen en drukte FC Lienden terug. Maar scoren bleek, net als vorige week, een onbekend fenomeen.

Dat deed FC Lienden in de 77ste minuut beter. Uiterloo kwam alleen voor de doelman, die redding bracht. Hij kreeg nog een kans en legde breed op de vrijstaand Abderrahim Loukili, die laag inschoot: 2-0.

Kozakken Boys gaf nog niet op, maar miste opnieuw enkele kansen. Ook had doelman Jan Schimmel een prima reflex in huis en hield de nul.

Na afloop reikte KNVB-voorzitter Michael van Praag, net terug uit Zwitserland, de beker uit. Het in groten getale opgekomen publiek kreeg maar er geen genoeg van om de helden toe te juichen.

Lees meer in de Stad Tiel van woensdag 3 juni.