• Lienden 27-09-2015
    Lienden-EVV voetbal, Topklasse,
    iov Stad Tiel
    Foto Raphael Drent, Tiel.

    Raphael Drent

FC Lienden klopt EVV nipt

LIENDEN Topklasser FC Lienden boekte in de derde thuiswedstrijd eindelijk de eerste zege op eigen veld. Tegen het zich stug verdedigend EVV uit het verre Echt had de ploeg aan een doelpunt voldoende om de drie punten in Lienden te houden.

Matchwinnaar werd Guillano Grot, die in de 28ste minuut een strafschop benutte. Het was bovendien het eerste doelpunt dat de ploeg van trainer Hans van de Haar op eigen veld scoorde.

EVV, nummer laatst van de ranglijst, was bepaald niet naar Lienden gekomen om er een spetterende voetbalshow van te maken. De Limburgers hielden de verdediging gesloten en probeerden van de fouten van de thuisclub te profiteren en zo tot succes te komen. De Liendense verdediging stond als een huis en gaf niets weg.

Aan de andere kant had de thuisclub de score zeker verder moeten uitbouwen. Kansen waren er, maar die werden niet benut. Zo bleef tot het einde toe de marge van een doelpunt op het scorebord staan. Maar FC Lienden gaf de punten niet meer uit handen en klom door dit resultaat naar de zevende plaats.

Lees meer in StadTiel van woensdag 30 september.