• Foto: Ab Donker

FC Lienden maakt achterstand goed

LIENDEN FC Lienden hield aan de uitwedstrijd tegen UNA in Veldhoven, de nummer twee van de topklasse, op kort voor het einde een punt over. Het werd 2-2. De mannen van trainer Hans van de Haar moesten daarvoor wel een 2-0 achterstand goedmaken. Dat lukte op de valreep, toen Mike Vreekamp de gelijkmaker liet aantekenen.

UNA heeft de zaken dit jaar beter voor elkaar dan FC Lienden. De vicekampioen van het afgelopen seizoen staat op de tweede plaats met elf punten uit vijf wedstrijden. FC Lienden echter kan zijn draai maar moeilijk vinden. Met vijf punten staat de ploeg in het onderste kwart van de ranglijst.

De verdediging, vorig seizoen toch een van de steunpunten van het succes, heeft al acht tegendoelpunten moeten incasseren. Twee tegentreffers per wedstrijd lijkt de standaard te gaan worden. Alleen vorige week bij De Treffers in Groesbeek werd nul gehouden en werd ook meteen de enige zege de van het seizoen gepakt (0-1).

Ook in Veldhoven moest FC Lienden weer aan een inhaalrace beginnen, al hield de ploeg tot twee minuten voor de pauze redelijk eenvoudig stand. Uit een counter scoorde Mark Janssen: 1-0.

Na een uur leek FC Lienden op weg naar een nieuwe nederlaag. Jeroen Stottelaar schoot een vrije trap ineens binnen: 2-0.

Daarna gooide FC Lienden alles op de aanval en kreeg al snel weer perspectief toen Guillano Grot tegenscoorde: 2-1. Het laatste half uur was voor FC Lienden, dat vol op de aanval speelde. De fysiek sterke Erik van Eem, die zijn drie wedstrijden schorsing had uitgezeten, kwam het laatste kwartier erin voor Milad Intezar. De aanvalsdrift van FC Lienden werd kort voor tijd beloond met de toch wel verdiende gelijkmaker van Mike Vreekamp: 2-2.

Een punt is meer dan niets, maar veel schiet FC Lienden met dit gelijkspel niet op in de strijd om een plaats bij de eerste zeven.

FC Lienden: Jan Schimmel; Milad Intezar (76. Erik van Eem), Tom van der Neut, Leon Broekhof (62. Ralph Dua), Guido van Rijn; Christiaan van Hussen, Mike Vreekamp, Fathi Ben Ahmed; Mark Fennebeumer (59. Mo Ajiach), Frank Wiafe-Danquach, Guillano Grot.