• Foto: Ab Donker

FC Lienden niet langs stug Hercules

LIENDEN FC Lienden is er in de topklasse niet in geslaagd om Hercules aan de kant te zetten. Op sportpark De Abdijhof in Lienden werd het 1-1.

Voor de pauze was de thuisclub beter op dreef en ook dreigender. Dat leverde na een half uur de 1-0 op. Weer was het goaltjesdief Guillano Grot, die voor deze treffer tekende. Mike Vreekamp stuurde Grot de diepte in. Die liep weg uit de rug van een verdediger en ging alleen op de doelman af. Het was het vijfde doelpunt in successie voor Grot, die dit soort kansen wel op waarde weet te schatten. Maar verder kwam FC Lienden ook niet.

In het tweede bedrijf kroop Hercules, dat met twee punten meer twee plaatsen boven FC Lienden op de ranglijst te vinden is, toch uit de schulp. FC Lienden begon veel te slap aan de tweede helft en Hercules zette meer druk. De thuisclub moest terug.

Twintig minuten voor het einde viel de gelijkmaker, die al een tijdje in de lucht hing. Na een hoekschop en een luchtduel viel de bal op een meter of zeven van het doel tussen Grot en een tegenstander en die was er als de kippen bij om doelman Jan Schimmel te passeren. Dat was even wennen voor FC Lienden, dat al vijf wedstrijden geen tegendoelpunt had gekregen.

Bijna was het nog helemaal mis gegaan voor FC Lienden, want Hercules kreeg nog een uitgelezen mogelijkheid om met de drie punten naar Utrecht te vertrekken. De spits mocht alleen op doelman Schimmel afgaan, maar die hield het hoofd koel en de bal buiten de palen.

Het was de speeldag dat de koplopers, op TEC na - allemaal punten lieten liggen. De stand is ineens behoorlijk in elkaar geschoven. FC Lienden staat nog wel zevende, maar de voorsprong op de nummer laatst HBS is slechts vijf punten.