• Philip Cousin
  • Philip Cousin
  • Philip Cousin
  • Philip Cousin
  • Philip Cousin

FC Lienden onderuit tegen Jong NEC

LIENDEN FC Lienden is in de oefencampagne tegen de eerste nederlaag aangelopen. Jong NEC trok met een 2-4 score aan het langste eind.

In de eerste helft zag het er nog niet naar uit, dat de Nijmegenaren met de zege aan de haal zouden gaan. FC Lienden was superieur en legde de ene na de andere fraaie combinatie op de mat. Door snel druk te zetten werd de angel uit de Nijmeegse opbouw gehaald. Er kwamen ook kansen. Na vijf minuten was het al bijna raak, maar de kopbal van Nick Hak werd nog net door de doelman op de lijn gekeerd. Schoten van Mo Bendadi en Jermo Wilsterman vlogen rakelings naast. Vijf minuten voor de rust kwam Jong NEC totaal onverwacht en onverdiend aan de leiding. Een ongelukkige handsbal leverde een penalty op. Hicham Haouat wist wel raad met dit buitenkansje. Drie minuten later was het alweer gelijk door een frommelgoal van Frank Wiafe.

De tweede helft gaf een heel ander beeld. Lienden had vier wissels toegepast en daarmee verdween ook het ritme en de precisie uit de ploeg. Jong NEC was nu meer dan gelijkwaardig en buitte dit al snel uit via Dani Theunissen (1-2). Frank Wiafe maakte nog wel gelijk, maar Jong NEC kreeg steeds meer grip op de wedstrijd. Na een uur scoorde Ragnan Oratmangoen de 2-3 en in de slotseconde ook nog de 2-4. De laatste goal was een beauty, vanaf de middellijn direct op de slof langs de iets te ver voor zijn doel staande doelman Simon van Beers.

Zaterdagmiddag om 14.30 uur komt Jupiler League ploeg FC de Bosch op bezoek in Lienden.